Autor Wątek: Jak docieracie fabrycznie nowe silniki w Waszych nowych toyotach ?  (Przeczytany 22689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nethobbit

• Prawie Toyot
  • Samochód:: 450h+
Odp: Jak docieracie fabrycznie nowe silniki w Waszych nowych toyotach ?
« Odpowiedź #135 dnia: 19 Listopada 2024, 21:09:44 »
Porównanie rządzenia krajem w którym potencjalnie mieszka moja rodzina i ja z nadprogramowym serwisowaniem mojego auta jak dla mnie kompletnie nietrafione. Co to znaczy szacunek dla kolejnego właściciela, to może mu jeszcze zrobić konserwację podwozia za 5k PLN których nigdy nie zobaczę a kolejny właściciel po prostu się uśmiechnie przy zakupie. Auta w leasingu robią kilometry, normalnie się sprzedają, kompletnie bez sensu dopłacać poza własnym poczuciem spełnienia. To samo co płukanki silnika, placebo dla nadgorliwych.

Nie zrozumiałeś albo udajesz. Chodzi mi o podejscie "niech sie następny martwi". Taki sposób myślenia niestety pokutuje w naszym kraju w wielu dziedzinach i dlatego jestctak jak jest.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Jak docieracie fabrycznie nowe silniki w Waszych nowych toyotach ?
« Odpowiedź #136 dnia: 19 Listopada 2024, 21:37:36 »

Nie zrozumiałeś albo udajesz. Chodzi mi o podejscie "niech sie następny martwi". Taki sposób myślenia niestety pokutuje w naszym kraju w wielu dziedzinach i dlatego jestctak jak jest.

Może pan nie rozumie braku sensu porównywania zrzucania konsekwencji działań pracowników publicznych, często wybieranych w głosowaniach, na "następną zmianę" a czystą kalkulacją co jest opłacalne lub nie dla jednostki. Dodatkowymi wymianami oleju nie uratuję gospodarki kraju dla młodych, ale już mogę zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na zestaw klocków dla bratanka.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl