Autor Wątek: Dystanse w mojej Corolli  (Przeczytany 15226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Dystanse w mojej Corolli
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Marca 2025, 20:12:50 »
przy okazji: kolega o greckobrzmiącym nicku Ci nie odpowie, bo dzięki modowi od pewnego czasu odpoczywa
I przy okazji my od niego
Był trochę grubszy temat związany z naszymi "forumowiczami"  którzy przy swoistej adoracji/akceptacji  przesadzili wobec mojej osoby. Teraz zastanawiam się czy go dalej nie pociągnąć żeby sobie wyjaśnić z panami oraz z ich mentorem problemy w stosunku do mnie. Najgorsze jest to że wszystko trzeba robić za pośrednictwem sądu, nawet odzyskanie postów które gdzieś wsiąkły.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #76 dnia: 16 Marca 2025, 20:23:24 »
@ledziu, olej to i nie rozgrzebuj g.wna od nowa Szkoda prądu...
A do sądu z takimi tematami strata czasu chodzić, bo to niestety zbyt mały kaliber. Wierz mi - założyłem sprawę karną o zniesławienie ze strony podwładnych, więc mam doświadczenie.
« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2025, 20:25:27 wysłana przez Jacek_63 »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Marca 2025, 20:59:42 »
@ledziu, olej i nie rozgrzebuj g.wna od nowa
A do sądu z takimi tematami strata czasu chodzić, bo to niestety zbyt mały kaliber. Wierz mi - założyłem sprawę karną o zniesławienie ze strony podwładnych, więc mam doświadczenie.
Niby tak ale tu jest to trochę bardziej złożone. Wiem jak sądy działają bo sporo spraw miałem, wszystkie wygrałem rekord to wygrana po 13latach a w sumie bzdetna sprawa o 22k.pln.na którą ktoś próbował mnie oszukać.
Historia z naszym forum o tyle jest kiepska że tu nie chodzi o udowadnianie kilku panom swojej racji tylko mamy psychopatyczne zachowania wobec drugiej osoby i akceptację szanowanych/zasłużonych forumowiczów wraz z władzami forum. To nie jest rozładowany akumulator tylko trzeba sobie przełożyć tą sytuację na to że w innym miejscu na innym forum może być młodzian/nieletni który będzie tak samo atakowany przy poklasku innych.
Uczestniczyłem w pomocy 14 letniemu dziecku hejtowanym w internecie dla którego o mały włos nie skończyło się to tragicznie. Sytuacja była analogiczna czyli jeden przywódca i kilku żołnierzy. Znaleźliśmy wszystkich, temat został zgłoszony w odpowiednie miejsca a hejterzy mam nadzieję że już nigdy nie wpadną na pomysł działania w necie.
Fakt faktem że nie mam czasu na takie zabawy, mam napisany akt oskarżenia ale jeszcze się zastanawiam chociaż przy tej zadymie jestem zaskoczony ile osób zareagowało pozytywnie a do tego dzięki temu miałem okazję odnowić swoje stare znajomości motoryzacyjne z Krakowa i okazało się że góra z górą się nie zejdzie ale człowiek z człowiekiem już może . Zostaje jeszcze namierzenie miłośnika greckich klimatów ale to już chyba Warszawa :-)
« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2025, 21:37:42 wysłana przez ledziu »

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #78 dnia: 16 Marca 2025, 21:43:19 »
Rób, jak uważasz....
Pamiętaj tylko, że nie jesteś hejtowanym 14-letnim dzieckiem. tylko dorosłym chłopem; który sam się na forum zapisał, i którego  forumowe obrażanie nie doprowadzi do prób samobójczych
Nie chodzi też o sprawy mierzalne jak np. pieniądze, więc Twoje doświadczenie w tej materii chyba przydatne raczej nie będzie

Uwierz, nie takie bzdety, jak wpisy na forum w wykonaniu dwóch czy trzech oszołomów, lecz pomówienia o czyny haniebne, na wprost spełniające definicję zniesławienia, nie znalazły zrozumienia w opinii sądu.

I powtarzam: cieszmy się spokojem dyskusji, uznaniem innych zacnych Forumowiczów oraz odnowieniem wygasających relacji

Kurna, ale mi filozoficzne zakończenie wyszło
« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2025, 21:47:15 wysłana przez Jacek_63 »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #79 dnia: 16 Marca 2025, 22:00:30 »
A ja uważam, że takie zachowania trzeba tępić.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #80 dnia: 16 Marca 2025, 22:01:11 »
Nie chodzi też o sprawy mierzalne jak np. pieniądze, więc Twoje doświadczenie w tej materii chyba przydatne nie będzie
Tu chodzi o naukę cierpliwości :-)
Uwierz, nie takie bzdety, jak wpisy na forum w wykonaniu dwóch czy trzech oszołomów, lecz pomówienia o czyny haniebne, na wprost spełniające definicję zniesławienia, nie znalazły zrozumienia w opinii sądu.
Niby tak ale wklejanie zdjęć na forum domu mojej mamy, wklejanie zdjęć nie moich aut a do tego dziwnym zbiegiem okoliczności gdy miałem ogłoszenie jednego z moich Lexusów i posrane wiadomości do mnie po tym jak jeden z ambitnych forumowiczów (przebiegły :-) ) "namierzył"  mnie przez forum Lexusa ... trochę było to badziewne.
Kurna, ale mi filozoficzne zakończenie wyszło
A no wyszło  :-)

Tak czy tak jeszcze pomyślę  :-)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #81 dnia: 16 Marca 2025, 22:03:06 »
Właśnie też wychodzę z tego założenia tym bardziej że Ci ludzie potem grają normalnych i prawych a tu proszę.

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
« Odpowiedź #82 dnia: 16 Marca 2025, 22:35:34 »
Matko. Co za patologia.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #83 dnia: 16 Marca 2025, 22:37:25 »
Właśnie też wychodzę z tego założenia tym bardziej że Ci ludzie potem grają normalnych i prawych a tu proszę.
I ja tak uważam. Jest tylko jedno "ale" - trzeba, żeby po pierwsze sąd przyznał Ci rację, i po drugie, żeby wszem i wobec ogłosił (prasa? telewizja?), że Iksiński z Igrekowic dopućcił się takiego a takiego czynu, za co poniósł taką a taką karę. To pierwsze może się udać. Ale bez tego drugiego sprawa zostaje w ciszy pomiędzy Tobą a oszołomem, więc traci walor odstraszający innych.

Dobra Panowie, kończymy ten off-topic. @ledziu zrobi jak uważa. a ja - jak zwykle - jestem z Nim bez względu na decyzję. :cheesy:

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 17 Marca 2025, 12:08:59 »
Moja też przód 15 tył 20 ale nie wiem czy nie zmienię tyłu na 25

Wysłane z mojego OnePlus 13przy użyciu Tapatalka
Jaki masz rozmiar felg i opon? Jakie ET?

A przy okazji: kolega o greckobrzmiącym nicku Ci nie odpowie, bo od pewnego czasu odpoczywa
I równocześnie my od niego, za co modowi flaszka dobrego napitku się należy
Kurcze nie pamiętam ale są to oryginały toyoty z tech style '21. Zobaczę jeszcze na letnich thomasonach tn16 jak to siedzi.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 17 Marca 2025, 13:06:01 »
Kurcze nie pamiętam ale są to oryginały toyoty z tech style '21. Zobaczę jeszcze na letnich thomasonach tn16 jak to siedzi.

Pytam, bo u mnie na felgach oryginalnych (Tech+Style '22) czyli 7,5J x 17 ET40 i oponach 225/45 tył z dystansami 25 mm przy 4 osobach na większych falach i na "leżących policjantach" trochę przycierał. Z dystansami 20 mm tego już nie ma nawet w czwórkę z pełnym kufrem.
Na zimówkach (7J x 16 ET40 i 205/55) z dystansami 25 mm jest spokój.

Ja mam sedana, a z tego, co widzę na fotkach, to masz chyba TS, i tam może być więcej miejsca.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2025, 13:09:16 wysłana przez Jacek_63 »

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Maja 2025, 19:49:33 »

Pytam, bo u mnie na felgach oryginalnych (Tech+Style '22) czyli 7,5J x 17 ET40 i oponach 225/45 tył z dystansami 25 mm przy 4 osobach na większych falach i na "leżących policjantach" trochę przycierał. Z dystansami 20 mm tego już nie ma nawet w czwórkę z pełnym kufrem.
Na zimówkach (7J x 16 ET40 i 205/55) z dystansami 25 mm jest spokój.

Ja mam sedana, a z tego, co widzę na fotkach, to masz chyba TS, i tam może być więcej miejsca.
Tak mam TS-a więc chyba inaczej niż w sedanie

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #87 dnia: 08 Kwietnia 2026, 11:42:05 »
Dzisiaj wróciliśmy z Corolką do letnich kół, więc jest okazja na lekkie podsumowanie:
> Corolka ma 43kkm przebiegu całkowitego
> od 26kkm jeździ na dystansach
> 18kkm zrobiła na dystansach 15mm przód i 20mm tył, koła 225/45x17
> 8kkn przejechała na dystansach 25mm na wszystkich kołach, koła 205/55x16
Żadnych objawów zużycia/uszkodzenia łożysk ani zawieszenia. Żadnych obcierek. Opony zużywają się równomiernie. Lakier za kołami dzięki chlapaczom żyje nadal

Kilka zdjęć:

zestaw zimowy

zestaw letni

« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2026, 11:46:56 wysłana przez Jacek_63 »

Offline MrG

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Sedan
« Odpowiedź #88 dnia: 09 Kwietnia 2026, 21:44:52 »
ciul jak to wygląda tylko jak się jeździ lepiej opowiedz
| Corolla Sedan Hybrid | 1.8 | E211 | Tokyo Red | 76000 | Warszawa |

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #89 dnia: 09 Kwietnia 2026, 22:48:26 »
Auto jest stabilniejsze, bardziej trzyma się drogi. Jest dużo mniej podatne na boczne podmuchy (np. wyjazd zza ekranów przy silnym wietrze czy mijanka z TIR-em).
Na zestawie 4x25mm jest jeszcze lepiej, ale niestety nie da się jeździć z kołami 225/45x17 (zob. "Odpowiedź #8 dnia: 23 Marca 2024, 21:47:31")
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2026, 23:01:00 wysłana przez Jacek_63 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl