Autor Wątek: Camry czy na dzień dzisiejszy jeszcze warto za tą cenę ???  (Przeczytany 14602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mangusta28

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Grande Punto
Jako, że przymierzam się do zakupu Camry lub jej alternatywy wobec powyższego zadaję to pytanie.

Na dzień dzisiejszy cena nowej Camry w wyprzedaży w zależności od wersji wyposażenia zaczyna się od 163tyś (wersja podstawowa) do 183 (nawet 192tyś) wersja executive bez bajerów w stylu metalizowany lakier itp. wiec stąd moje pytanie do posiadaczy tego modelu.

Czy zą tą cenę nadal uważacie, że warto za nią tyle zapłacić przy tym co posiada ???
Wiem, że 4-5 lat temu była warta swojej ceny, ale teraz nie jestem, już taki pewny.
Co o tym myślicie. Jaką alternatywę byście polecieli ?
Szukałem Camry, bo moim priorytetem była bezawaryjność (praktycznie bezobsługowość jeśli by się dało i niskie spalanie), przy zachowaniu dobrych osiągów i komfortu podczas codziennego użytkowania.

Proszę szanownych kolegów o podzielenie się spostrzeżeniami i własną opinię.

Pozdrawiam
Rafał

pireus

• Gość
Odp: Camry czy na dzień dzisiejszy jeszcze warto za tą cenę ???
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca 2024, 16:45:15 »
Chyba wiesz jaką odpowiedź dostaniesz na forum Toyoty?

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2024, 17:25:48 »
Proszę szanownych kolegów o podzielenie się spostrzeżeniami i własną opinię.
Na forum Toyoty jadą po Toyocie jak po burej suce chociaż tych super substytutów nikt nie zaproponował.

Musisz sam odpowiedzieć sobie na pytanie na czym Ci zależy i jak długo korzystasz z auta oczywiście zakładam że samo w sobie auto jest Ci znane i jest ok.dla Ciebie.

Dobrze teź porównać fora marki/modelu który Cię interesuje.

Offline mangusta28

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2024, 19:09:02 »
Napisałem już na czym mi zależy, ale nikt nie odpowiedział mi na pytanie czy nadal warto za tą Camry tyle zapłacić biorąc pod uwagę obecną cenę i realia.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marca 2024, 20:03:04 »
Zalezy czego szukasz. Nowy Passat/Superb moze byc ciekawym rozwiazaniem. Audi A4. Volvo S60. Jest kilka alternatyw.

Za 160k dzisiaj na Zeraniu widzialem Lexusa ES. Fajnie wyposazony.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Marca 2024, 20:44:21 »
Chcesz uzyskać odpowiedź to zadaj porządne pytanie.
Bo na pytanie:
Jaką alternatywę byście polecieli?
Nie wiem, czy chodzi Ci o sedana, czy o hybrydę, czy o auto z automatyczną skrzynią biegów?

Konkurencji w zasadzie już nie ma. Niestety sedany to już dinozaury, dziś jest moda na suv’y.
Moim zdaniem Volvo czy Audi to inna półka, wykończenie jakość materiałów to zupełnie inna bajka.
Po ostatnich podwyżkach w Toyocie, wszystkie modele mają „przestrzeloną” cenę ale jak widać klientów im nie brakuje.
W 2020 za Proace city Verso zapłaciłem 84 tys. Teraz taki sam kosztuje 140 tys. :) A za 150 tys. masz Caddy.

Po 5-ciu latach i 100 tys. km z Camry napiszę tak.
Za cenę jaką płaciłem 5 lat temu (w odniesieniu do konkurencji), kupiłbym ponownie.
Za cenę której Toyota oczekuje dzisiaj i z takim wyglądem jak obecnie, nie chciałbym tego auta.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Marca 2024, 06:29:47 »
moim zdaniem camry nie warta jest ceny wiekszej niz ~140tys zl za nowa. ale dodam zeby nie bylo ze wiekszosc aut obecnie nie jest warte swej ceny. i dlatego z nowych aut nic raczej bym nie wybral. gdzies tam nowe kia ev6 ZA 170TYS zl po znizkach, takie tam.
ale spojrze na ceny corolli za 100zl czy ya riski za 80tys zl to z tych cen tylko sie smieje. na pewno tych aut za ta cene osobiscie nigdy bym nie kupil. ale alternatyw w postaci nowych aut w dobrych cenach jest niewiele. tazke jedyna rozsadna opcja obecnie to jezdzic 20 lat swoim autem i olac nowe auta.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Marca 2024, 20:11:01 »
Gigant jesteś. :)
Polecam mieszkanie w namiocie bo ceny mieszkań też mocno przesadzone.

ps. do tego 20-sto letniego auta zakładasz te sportcontact 7 i po 3 latach nowe?

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Marca 2024, 05:46:05 »
tak. koszt kompletu opon sport kontakt 7 to nawet nie koszt rocznego ubezbieczenia (2500zl)
 a co do mieszkan tak uwazam ze lepiej mieszkac w tym w czym sie mieszka i o kupnie w Polsce nawe nie myslec. moze w hiszpani gdzie ceny mieszkan sa 2 razy nizsze niz w Polsce
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2024, 05:49:53 wysłana przez Piwo »

Offline mangusta28

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Marca 2024, 15:45:48 »
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Wychodzi tak jak myślałem, że obecnie nie warto przepłacać, gdyż wg. mnie przy tej cenie to już nie warto.
Sam osobiście uważam, że to auto jest jakieś 40tyś zbyt drogie (i to licząc ceny z wyprzedaży).
Uważam, że jedyny sposób na to by kupić w "normalnej" cenie, to nie kupowanie wcale, więc jeśli sprzedaż spadnie drastycznie, to może da to do myślenia producentom i salonom nastawionym głównie na zyski.
Kompletnie nie rozumiem dlaczego europa nie może wynegocjować jakiś normalnych cen takich jakie potrafiły to zrobić Stany Zjednoczone.
Niby mamy Unię Europejską, ale w motoryzacji nic z tego nie wynika poza absurdalnym podnoszeniem norm ekologicznych (a co za tym idzie wzrostem cen aut je spełniających), które nie mają większego sensu skoro ponad 80% zanieczyszczeń tworzą 3 kraje, które żadnych norm nie przestrzegają (Indie, Chiny i USA).
Wygląda to tak jakby ekologia była źródłem bogacenia się firm i instytucji, które te wytyczne na siłę wprowadzają, a nie celem samym w sobie.

Wobec powyższego przemyślę zakup używki w stylu Audi A5.

Znacie jakieś BEZAWARYJNE auta w stylu Audi A5 ?
Mój priorytet to BEZAWARYJNOŚĆ. Potem Komfort i Oszczędność. Dobrze by auto miało co najmniej 150KM, bo moje dotychczasowe miały za słabe silniki.
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2024, 15:48:52 wysłana przez mangusta28 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Marca 2024, 16:20:35 »
Mój priorytet to BEZAWARYJNOŚĆ
...no to jednak Camry lub Mazda6.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Marca 2024, 17:25:50 »
moim zdaniem lexus lub infinity. chcesz a5 to np  lexus gsf
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/lexus-gs-lexus-gs-f-rr-racing-okazja-zadbany-ID6FQL5q.html
totalnie bezawaryjne auto
lub taniej to jakis is model z v6tka.
mozna infinity q50, q60.
z japoni to mozna camry  v6 ze stanow .
w mazdzie brak silnikow godnych rozpedzania.
wszystko bieda edyszyn. hybrydowa camry jest szybsza od 2,5 litrowej mazdy 6.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Marca 2024, 18:26:17 »
z usa to na 100% po dzwonie ale fakt mimo to cena fajna. takie autko to mega potega. wolnossace v8 pieknie brzmi 280km/h.
https://www.youtube.com/watch?v=f-tNubHQsFk&t=448s

pireus

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Marca 2024, 19:25:38 »
z usa to na 100% po dzwonie ale fakt mimo to cena fajna
E tam po dzwonie. Kolega ledziu Ci wytłumaczy że po szkodzie całkowitej auta są bardzo dobre.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl