Autor Wątek: Rav 4 przeróbka z Anglika na PL  (Przeczytany 1566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Łukasz777

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota RAV4 4
Rav 4 przeróbka z Anglika na PL
« dnia: 30 Marca 2024, 11:13:27 »
Witam mam pytanie czy ktoś orientuje się jak trudna jest przeróbka anglika Toyoty RAV4 hybryda z 2019 i gdzie w kraju można to dobrze zrobić. Czy samochód jest przystosowany czy trzeba ciąć wiercić itp? Jak później wygląda rejestracja pojazdu po takiej przeróbce? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

KubaCamry

• Gość
Odp: Rav 4 przeróbka z Anglika na PL
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marca 2024, 15:24:07 »
Podstawowe pytanie, po co?
Koszt prawdziwej, porządnej przeróbki przekroczy wartość zakupu dobrej ravki w wersji z kierą po lewej stronie.

Offline Łukasz777

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota RAV4 4
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Marca 2024, 15:52:11 »
Czyli skoro mam RAV4 z kierownicą po prawej stronie to nie opłaca mi się jej przerabiać bo w cenie przeróbki kupię taka samą z kierownicą po lewej?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Kwietnia 2024, 09:50:48 »
Dokładnie tak.
Chyba, że oddasz jakiemuś „rzeźnikowi” i np. wycieraczki zostawi Ci w wersji angielskiej, plus parę innych „udogodnień” typu lusterka. Wtedy wyjdzie Ci taniej.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Kwietnia 2024, 10:00:18 »
Czyli skoro mam RAV4 z kierownicą po prawej stronie to nie opłaca mi się jej przerabiać bo w cenie przeróbki kupię taka samą z kierownicą po lewej?
I w dodatku wszystko będzie działać a przy odsprzedaży będziesz się kierować ceną rynkową a nie ceną części zamiennych po rozłożeniu + ceną złomu. 

Mój kolega ma starą ravkę po przekładce i nie polecam.

Ogólnie Japończyki trudno się przekłada i tak naprawdę znam tylko jeden model auta z Japonii gdzie jest finansowe uzasadnienie przekładki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl