Witam.
Będę w tym roku robił kompleksowo hamulce w mojej Corolli E15 (Valvematic) i mam do Was w związku z tym kilka pytań. Przede wszystkim chodzi o ceny bo się ostatnio trochę odkleiłem a wiem że wszystko mocno poszło w górę.
Warsztat w którym obecnie serwisuje auto często stara się korzystać z części oryginalnych i zalecają przynajmniej na przednią oś właśnie oryginał. Robiliśmy wycenę na miejscu i u nich przed kompem i różnica między oryginalnymi a np. TRW to raptem nie całe 400 złotych, więc tu nie miałbym raczej wątpliwości. Tylko czy w tej chwili za kmpl. tarcz i klocków na obie osie z wymianą 2500 to normalna cena czy przesada? Wiadomo że przetrzepałem od razu allegro i tam jakieś zamienniki typu TRW można trafić sporo taniej, tylko nie mam zaufania do tanich części z allegro.
Jeżeli ktoś z Was ostatnio wymieniał to powiedzcie jak się te ceny teraz kształtują bo ja nie chcę oszczędzać na aucie ale robić z siebie frajera też bym nie chciał

.
Dodatkowe pytanie mam o zaciski. Oglądaliśmy sobie tylne i lewy ewidentnie nie odbijał więc tu też będę musiał zainwestować. Przed wymianą tarcz i klocków mam podjechać i rozbierzemy to i zobaczymy czy to nie linka, ale 90% kończy się zacisk. Proponuje jakiś sprawdzony przez nich zamiennik za 350. Ale tu mechanik proponuje jednak wymianę obu bo przy nie małym wydatku na nowe tarcze i klocki szkoda gdyby zaraz coś się podziało z drugim który był kiedyś regenerowany przez poprzedniego właściciela.
Czy te ceny według Was na dzisiaj są w miarę uczciwe czy zmienić warsztat?
Pozdro