Auto mam kupione w ramach programu, niestety kupowałem w styczniu i nie bardzo było jak przetestować klimatyzację.
Poza tym wydawało mi się, że "Luz... Skoro "przepłacam" i kupuję w ASO, z gwarancją, to nie muszę sie martwić".
Zrobiło się ciepło (w Corolli, w kabinie robi się jak w piekarniku) i...

. Klima nie chłodzi.
Po wizycie w ASO informacja: do wymiany skraplacz i jakiś przewód wysokiego ciśnienia.
Trudno, se myślę, zdarza się. Naprawią i będzie git.
I tu się sprawa komplikuje...
Program niby jest Toyoty a nie "Pana Mietka co sprzedaje Toyoty w swoim warsztacie" ale...
Auto kupowałem we Wrocku, mieszkam na Śląsku.
Zatem:
ASO z Kato, musi wysłać kosztorys naprawy do Wrocka i czekać na akceptację - czekam już tydzień...
Jak będzie akceptacja (WTF!??) to zaczną szukać części. A że te elementy psują się sporadycznie, to cholera wie sąd to będzie ściągane i ile to potrwa.
Jak będą części, to będzie termin naprawy.
I dodatkowa komplikacja. Niby mam gwarancje na auto, niby mam gwarancje na układ klimatyzacji, że ma działać, ale... "
Wie Pan, przewód wysokiego ciśnienia nie jest na gwarancji" - jakby układ mógł działać bez niego, to spoko, ale chyba raczej nie może, skoro konieczna jest jego wymiana, żeby klima działała. A skoro bez niego nie działa, to auto nie jest sprawne tak jak być miało.
No i do dziś nie wiem ile wymiana tego przewodu ma kosztować + nie wiem czy nie wymieniać go na własny koszt poza ASO wcześniej, przed wymianą skraplacza.
Troche zaczynam się irytować na "auto z gwarancją" i chyba to nie tak powinno wyglądać w zakresie działania programu i obsługi ASO.
Powinni od razu części zamówić, wymienić, a że gwarantem jest Toyota (a przynajmniej być powinna bo, tak to jest opisane - choć jednocześnie równolegle do Toyota Pewne Auto przy zakupie jest coś takiego jak "roczna gwarancja dealera" - w ASO nie byli mi wstanie wyjaśnić różnic, ale podobno to są dwie niezależne od siebie rzeczy... ) a potem sobie ogarniać wewnętrznie papierki i rozliczenia.
Ktoś tu z Was wie czym się różni Toyota Pewne Auto od gwarancji dealera? Bo może powonieniem oficjalnie złożyć reklamacje/zgłosić problem w ramach konkretnego programu a nie dawać im wybierać w ramach którego mogą mnie zlewać?