Autor Wątek: POMOCY!!!Kupiłem używaną Yaris!  (Przeczytany 4500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Panczi

• Gość
POMOCY!!!Kupiłem używaną Yaris!
« dnia: 30 Lipca 2005, 14:42:26 »
Kupiłem używaną Yaris z 1999 roku. Kosztowała mnie 20800zł, ma 79000km, na pewno jest bezwypadkowa!!! Mam następujące problemy:
1. Uszkodzona obudowa alterntora. Jaki będzie koszt naprawy? Podobno mają mi wymienić na regenerowaną za 650zł. Obecnie samochód nie jeździ bo alternator podobno nie ładuje i coś tam sięślizga jakieś łożysko czy coś i po kliku odpaleniach siadł mi akumulator, a odpalałem kilka razy bez jazdy. Chcęodpalic i nic sięnie dzieje, rozrusznik nawet nie kręci! Co proponujecie?
2. W czasie jazdy mruga mi wyświelacz tzn te wszyskie wskaźniki! Jak myślicie czemu tak siędzieje?
3. Gdzie znajdują siętabliczki z numerami nadwozia? Mam wersje japońską z 1999 roku.
4. Czy wszystkie Yarisy tak trzeszczą w środku?
5. Samochód ściąga w lewo, czy problemy z ustawianiem zbieżnośći są bolączka Yarisów?
Może macie jeszcze jakieś uwagi co do użytkowania tego pojazdu?
Z góry dziękuję, jakby co to komórka 505 295 901. Chętnie nawiążękontakt z posiadaczmi z Lublina!!!
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:16:22 wysłana przez Janmor »

mugger

• Gość
POMOCY!!!Kupiłem używaną Yaris!
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Lipca 2005, 15:08:40 »
:aduh    :aduh   huh...
nie wiem co napisać...
1. jeszcze o czymś takim nie słyszałem... musiałbyś coś więcej napisać
2. Wyświetlacz na pewno nie powinien mrugać, a przyczyn tego patologicznego stanu może być wiele
3.   :aduh  kupowałeś auto i nie sprawdzałeś numeru? Znajdziesz go pod osłonką podszybia, jego środek jest zdejmowany - przyjrzyj się uważnie
4. zależy co rozumiesz przez trzeszczą... u mnie trzeszczały tylko rygielki od zamykania drzwi ale je stjuningowałem i mam ciszę, raczej toya nie powinna ''...tak trzeszczeć...''
5. mój yaris ma 5 lat i prawie 100tys. - nie ściąga go

koszty napraw toyoty doprowadzają do rozpaczy   :cwalbrush 
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2006, 01:13:11 wysłana przez mugger »

adi

• Gość
POMOCY!!!Kupi³em u¿ywan± Yaris!
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Lipca 2005, 17:31:22 »
po co zlom kupowales :?:

przyklad glupoty kupowac samochod ktory jest zepsuty :?

Andrzej1

• Gość
Re: POMOCY!!!Kupi³em u¿ywan± Yaris!
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Lipca 2005, 18:49:38 »
[. Obecnie samochód nie jeździ bo alternator podobno nie ładuje i coś tam sięślizga jakieś łożysko czy coś i po kliku odpaleniach siadł mi akumulator, a odpalałem kilka razy bez jazdy. Chcęodpalic i nic sięnie dzieje, rozrusznik nawet nie kręci! Co proponujecie?
2. W czasie jazdy mruga mi wyświelacz tzn te wszyskie wskaźniki! Jak myślicie czemu tak siędzieje?
3. Gdzie znajdują siętabliczki z numerami nadwozia? Mam wersje japońską z 1999 roku.
4. Czy wszystkie Yarisy tak trzeszczą w środku?
5. Samochód ściąga w lewo, czy problemy z ustawianiem zbieżnośći są bolączka Yarisów?

Wskażniki mogą arjować gdy jest błąd w elelktryce , jak pisałeś jest uszkodzony alternator może być ta przyczyna.
jeśli zaś chodzi o zbieżność to nie ma kłopotu, jeśli tylna belka jest prosta( często sięzdarza że sie krzywi
]

flymar

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Sierpnia 2005, 08:22:39 »
Kupowałem zimą identyczny model. Nie mam żadnego z opisywanych problemów. Na wybojach trochęstukała tylna wycieraczka ale załatwiłem to "domowym" sposobem.
20k za samachód, który nie jeździ? Znając politykęcenową Toyoty można wnosić, że kolejną piątkędołożysz aby go doprowadzić do stanu używalności.

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Sierpnia 2005, 09:00:06 »
Przepłaciłeś. A ja tego nie kupiłem tylko dlatego, że próg był szpachlowany i podobno nie jest na gwarancji, bo jeden przegląd był robiony w stacji bez autoryzacji TMP
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59224009

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Sierpnia 2005, 09:27:45 »
:shock:  Stary, nie chcęCi dosrywać bo już pewnie swoje przeszedłeś ale chyba nieźle sięwp...
1) Awaria alternatora (a dokładnie regulatora napięcia) może powodować, że napięcie to rośnie to maleje, a od tego wariuje wyświetlacz. Takie skoki napięcia to morderstwo dla wszystkich żarówek i możliwe uszkodzenia kompa i sterowników. Do tego ta uszkodzona obudowa - jeśli Ci zblokuje wirnik w trakcie jazdy to szkody mogą być sznaczne.
Sugerujęnie jeździć autem do momentu wymiany całego alternatora na sprawny.
2) Numery auta to jak piszą koledzy z tym rocznikiem. Ale dlaczego dopiero teraz ? Czyżby istniała możliwość wycofania sięz tej transakcji ?
3) Ściąganie auta: przyczyn może być kilka. Na początek sugerujępompowanko kół, a później wizytęw warsztacie z aparaturą do badania i reg. geometrii podwozia. Powinno pomóc jeśli to auta, jak piszesz, nie jest złomem z odzysku.

Głowa do góry i powodzenia !

adi

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Sierpnia 2005, 11:09:36 »
Kupowales go w ciemno czy jak ogladales to nic sie nei dzialo zlego :roll:  :?:

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Sierpnia 2005, 11:33:01 »
o qrcze mać, takie jaja aż?? hmmm dobrze go oglądałeś, bo aż wierzyć mi sięnie chce, że aż tak autko można zaniedbać ... w każdym razie życzęszerokiej drogi i jak najszybszego muporania sięz problemami

Juwisz

• Gość
Alternator na allegro
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Sierpnia 2005, 15:42:33 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl