Autor Wątek: Akumulator 12V w Corolli hybrydzie - ładowanie, rozładowanie, odpalanie auta itp  (Przeczytany 52426 razy)

Offline topoll

• Toyot Spamer
[...] Rav, Yaris i Yaris Cross ma nowe produkowane w Belgii
W RAV My24 mam akumulator japoński YUASA.
Ja też mam Yuasa.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E21
Bez sensu byłoby wysyłać  akumulatory do Japonii z Europy, by je montować do rav4 ;)
To że coś jest japońskie nie oznacza że jest produkowane w Japonii, tak jak Toyota.
Do wozu montuje się to co spełnia normy technologiczne i finansowe.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Bez sensu byłoby wysyłać�  akumulatory do Japonii z Europy, by je montować do rav4
Sadzę że temat jest bardziej skomplikowany niż nam się wydaje.
Jak ułamek klientów chce wyegzekwować, a reszta "kombinuje"�  na szybko po swojemu, t tak im w to graj
Ja tak kombinuje bo szanuje swój czas i mam fajniejsze zajęcia niż podniecanie się obsranym akumulatorem.
W korpo i tak mają wywalone na mnie i tylko mogą się śmiać jak jeden z drugim wrócą po pracy do domu żeby np.pograć w piłkę a ja będę czekał na asistans gryząc paznokcie w trosce o moje pincet.

Offline KrzysiekEg

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: corolla 23 1,8
"Pińcet" razy sto tysięcy jeleni i jestem muskiem, montując gówniany akumulator do samochodu.
A jak kupujesz bilet do lunaparku i karuzele są wyłączone, to też odpuszczasz?

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Bez sensu byłoby wysyłać  akumulatory do Japonii z Europy, by je montować do rav4 ;)
Wszystko zależy od ceny.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
"Pińcet" razy sto tysięcy jeleni i jestem muskiem, montując gówniany akumulator do samochodu.
To powiedz nam gdzie żyjesz że tak wszystko jest idealne ? W jakiej branży pracujesz ? Tam też jest tak wszystko gitarowo a Ty walczysz ?
A jak kupujesz bilet do lunaparku i karuzele są wyłączone, to też odpuszczasz?
Trochę Ci nie poszło z tym porównaniem bo kupuje bilet do lunaparku i jest zepsuta jedna karuzela. I teraz jest pytanie czy trzymając na ręku dziecko które płacze i mając w drugiej ręce smycz z Fafikiem który szarpie mnie z nudów za nogawkę będę stał jak ten mistrz polskich roszczeń i przez sprzątaczkę starał się o włączenie tej karuzeli czy zabiorę dziecko dopłacę 5zł.i zaproponuje mu inną atrakcję ?
Oczywiście mistrz roszczeń MA racjĘ bo karuzela powinna chodzić, obsługa ma na niego wywalone ? Ma bo on walczy a oni pracują, mistrzu ma poszarpane nogawki przez znudzonego Fafika i zasmarkane ucho ? No ma ale jest rygorystyczny i rygorystycznie podchodzi do świata :-)

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E21
Zawsze można cały dzień nagrywać filmiki, pisać pisma, czekać na assistance zamiast w tym czasie pracować lub spędzić czas z rodziną. Każdy ma swoje podejście do życia.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
To że coś jest japońskie nie oznacza że jest produkowane w Japonii, tak jak Toyota.
Do wozu montuje się to co spełnia normy technologiczne i finansowe.
Rav4 jest produkowana na rynek EU w Japonii i jest zawsze z japońskim aku w modelu V gen.
To nie Corolla czy Yaris.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline KrzysiekEg

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: corolla 23 1,8
A widzisz analogię między samochodem, z którego nie możesz korzystać, bo nie możesz go odpalić, a lunaparkiem z wyłączonymi karuzelami?
Czy mówisz o analogi, między niedziałająca żarówką w samochodzie i jedną niedziałającą karuzelą?
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Sprawa jest prosta, kupujesz coś i za to płacisz, potem okazuje się, że to nie działa. Ty odpuszczasz, ja nie.
Typowa handlarska gadka, do bramy i się nie znamy.

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross

[/quote]Rav4 jest produkowana na rynek EU w Japonii i jest zawsze z japońskim aku w modelu V gen.
To nie Corolla czy Yaris.

[/quote]
Corolla Cross również jest produkowana w Japonii na rynek EU

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Ty odpuszczasz, ja nie.
To nie odpuszczaj skoro masz takie życie a nie inne. Ja za 500 zł. mam święty spokój i w poważaniu korporacje. Ty Wałcz trzymam za Ciebie kciuki i za Twoje wspomnienia kiedy już nie będziesz mógł walczyć  :-).

Powodzenia.

Offline Jarson800

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Warto reklamować bo przyczyna rozładowania akumulatora może być gdzieś indziej

Offline przmor

• Toyot Spamer
Do rozładowania akumulatora 12V często (najczęściej?) przyczynia się sam użytkownik auta. Obecnie panuje trend, że skoro ktoś zapłacił 200 tys. zł za nowe auto to fakt ten zwalnia go z myślenia bo przecież "nie po to zapłaciłem tyle pieniędzy żeby jeszcze myśleć".

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
Do rozładowania akumulatora przyczyniają się idiotyczne przepisy dotyczące emisji CO2. Stąd kompaktowe hybrydy przekraczają normy i trzeba kombinować z algorytmami ładowania. Wina użytkowników jest prawie żadna.

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Warto reklamować bo przyczyna rozładowania akumulatora może być gdzieś indziej
Już widzę jak ASO dokładnie sprawdza pobór prądu. Może w ostateczności po roku walki i wymianie akumulatora, centralki alarmu i3 innych podzespołów.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl