Moja Corolla Exe miała być z końcówki 23, ale była obsuwa i zamówienie trafiło już na 24 i wpadła w model 24 właśnie. Z plusów jest bezprzewodowy Android Auto (działa bardzo dobrze), technologia oczyszczania powietrza Panasonic NanoeX (ciężko zweryfikować działanie) i nagłośnienie JBL (melomanem nie jestem, więc również ciężko mi określić ile to daje, ale jak dla mnie "gra dobrze").
Jest oczywiście i ISA, o której wyczytałem gdzieś sam zanim odebrałem auto. Zapytany handlowiec musiał się dowiedzieć po czym potwierdził, iż wszystkie auta z wersji 24 będą to mieć. Oficjalny wymóg UE jest, aby wszystkie auta produkowane od lipca to miały, ale pewnie już nie opłaca się zmieniać linii w fabryce w środku roku, to puścili od początku.
Co do wrażeń z jazdy z tym systemem, to nie jest tak źle jak to widziałem w innych markach gdzieś na YT. Piszczenie nie jest takie głośne no i miga nam ikonka z ograniczeniem (również na HUD). No ale nie zmienia to faktu, że jest to po prostu wkurzające

Wiedziałem, że będzie się dało to wyłączyć, ale po każdym odpaleniu auta, domyślnie będzie znów aktywne. Bałem się, że wyłączenie tego będzie zagrzebane gdzieś w ustawieniach dostępnych z centralnego wyświetlacza i będzie wymagało sporo klikania. Na szczęście wystarczy wyłączyć system RSA (czytanie znaków), a ta opcja dostępna jest z kierownicy na "zegarach". Wchodzimy w Ustawienia, wciskamy 3 razy do góry, wciskamy OK (aby odznaczyć RSA), wstecz i gotowe

Na wirtualnym kokpicie można ustawić sobie jakby 3 ekrany (konfiguracje), a w każdym mamy 3 pola (z lewej, z prawej i środkowe). Możemy wybrać, aby na środkowym był od razu skrót do ustawień. Wtedy po odpaleniu auta wciskamy OK, 3 razy do góry, OK, wstecz i gotowe

Tylko w ten sposób jakby zabieramy sobie to miejsce na środku, więc ja Ustawienia wybrałem na środku na 2 ekranie, więc jeszcze najpierw przechodzę w prawo, potem ta sekwencja opisana wyżej i na końcu w lewo, aby trafić na mój główny (pierwszy) ekran. Teraz robię to prawie odruchowo bez patrzenia na kierownicę

Przyciski można wciskać szybko, ekran trochę nie nadąża i pokazuje wszystko z opóźnieniem (bo pewnie musi przejść przez animacje), ale wszystkie kroki przechodzą i system się dezaktywuje.