Autor Wątek: ISA/RSA w roczniku 2024  (Przeczytany 40544 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
Odp: ISA/RSA w roczniku 2024
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Kwietnia 2025, 10:48:15 »
Mam to cudo już zamontowane, działa dobrze, nic nie trzeba robić, przy każdym uruchomieniu auta RSA jest w trybie ostrzeżeń tylko wizualnych - czyli mryga na zegarach i HUD przy przekroczeniu prędkości.

Pracują podobno nad tym żeby był to ten tryb "Brak" gdzie nic nie mryga. Ale i tak jest dużo lepiej bez pikania przy każdym znaku.

Napisz coś więcej jak to jest montowane ? można samemu czy trzeba jednak kogoś od firmy ?

Offline valnoise

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Kwietnia 2025, 14:42:30 »
Z tego co widzę na stronie jest tylko opcja z montażem - 800zł

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Kwietnia 2025, 12:16:08 »
Mam QSAFE_id CAN i faktycznie wyłącza powiadomienia dźwiękowe na stałe (lub do resetu ustawień fabrycznych), ogólnie jest ok, ale czasami potrafi nie łapać zasięgu i trzeba kilka razy klikać przycisk startu zanim auto się uruchomi.
Nic podobnego nie stwierdziłem u siebie. Działa za każdym razem. Żona jest na to wyczulona też bo odcięcie zdalne mam też w innym aucie i każda oznaka ze "nie łapie" to rychla śmierć baterii. Kilka razy już tak było że olałem temat i auto nie wstało. Jechałem wymienić baterie tam gdzie samochód stał. W qsafe nie wiem na ile starcza bateria. Ja bym na twoim miejscu wymienił skoro wsiadasz i nie łapie.

Offline gajwer

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #63 dnia: 21 Kwietnia 2025, 13:31:31 »
Cytuj (zaznaczone)
Napisz coś więcej jak to jest montowane ? można samemu czy trzeba jednak kogoś od firmy ?

Tak jak mówi valnoise, na ten moment tylko z montażem, trzeba montować u kogoś z "partnerów" tej firmy, u mnie to była lokalna firma która się zajmuje wygłuszeniami, canlockami itede.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 21 Kwietnia 2025, 19:25:13 »
Gdzie to montują w samochodzie? Mocno grzebią? Będę miał Corollę w Kinto i nie chce żeby Toyota się czepiała.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E21
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Kwietnia 2025, 21:53:37 »
Nie będą się czepiać, montaż praktycznie bezinwazyjny, rozbierać też wiele nie trzeba.

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Kwietnia 2025, 01:28:32 »
Byłem i dopytałem konkretnie, bo na infolinii mnie poinformowali, że zapamiętuje wyłączenie RSA. Oficjalnie jeszcze nie ma takiej opcji i zapamiętuje jedynie wyłączenie sygnałów dźwiękowych. Odpuściłem, bo wizualne miganie na HUDzie by mi nadal przeszkadzało, a i tak przez rok zdążyłem się przyzwyczaić do wyłączania za każdym razem po starcie i robię to już odruchowo bez patrzenia na ekran. Przemyślę temat jak to rozkminią :)

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Kwietnia 2025, 12:36:08 »
Właśnie sobie jeżdze yarisem cross nowym, w ktorym jest ten cudowny wymysl uniokratow. Szlag mnie trafia, ze ludzie oplacani z moich podatkow, siedza i mysla jak mi dosrac i zrobic cos co mnie bedzie denerwowalo. Jezdze przepisowo zgodnie z tym jaka jest predkosc samochodu. Do tego mam prawo. Licznik zaniza, wiec jazda ze wskazaniem gps juz powoduje do glupie dzwonienie systemu. Dodatkowo nie czai on, ze jak jest ograniczenie do 30 to zdejmuje sie ono za skrzyzowaniem. Wiec jadac nawet licznikowe 50 i tak jestem uraczony ostrzezeniem, ze wystepuje wbrew postanowieniom wladzy ludowej i za cos takiego w przyszlosci pojde do lagru. Mam nadzieje, ze kazdy kto sie pod tym podpisal, bedzie zdychal w meczarniach. Albo chociaz czesc z nich.

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Kwietnia 2025, 17:57:39 »
Byłem i dopytałem konkretnie, bo na infolinii mnie poinformowali, że zapamiętuje wyłączenie RSA. Oficjalnie jeszcze nie ma takiej opcji i zapamiętuje jedynie wyłączenie sygnałów dźwiękowych. Odpuściłem, bo wizualne miganie na HUDzie by mi nadal przeszkadzało, a i tak przez rok zdążyłem się przyzwyczaić do wyłączania za każdym razem po starcie i robię to już odruchowo bez patrzenia na ekran. Przemyślę temat jak to rozkminią :)

Nie wiem jak Canlock ale qsafe ID can montują w ASO i masz na to papier oraz wpis w książce serwisowej toyoty. Dodatkowo poza wyłaczeniem pikaczu RSA, masz immobilizer skutecznie chroniący od kradzieży. Nawet jak sie ktoś podepnie pod kompa to na drodze ma blokade can.
Tego sie raczej żaden złodziej nie spodziewa poniewaz mało kto montuje zabezpieczenia antykradzieżowe. Leasingowane auta są na oddanie po 3 latach wiec po co inwestować. I uwierz mi jak przyjdzie złodziej i dostanie sie do auta jakość nawet w cudowny sposob je otwierając to mu blokada can uniemozliwi jazde.
Za to sie płaci. Blokada pikacza RSA to tylko ficzer dodatkowy.
W ASO całośc kosztuje 1,9k zł.

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Kwietnia 2025, 22:58:22 »
Za to sie płaci. Blokada pikacza RSA to tylko ficzer dodatkowy.
Ale to rozwiązanie to nie jest Canlock (który jest zabezpieczeniem). To jest dodatkowa funkcja sprzedawana niezależnie, ale przez tę samą firmę.

Offline klikol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 SD
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Maja 2025, 16:15:52 »
Potwierdzam - zamontowałem ten "QSAFE" czyli tak naprawdę SEO CAN BLUE. Działa bez zarzutu, nawet w trybie serwisowym. To już moje trzecie SEO, ale pierwsze z funkcją ISA/RSA. Zero problemów. Montaż upierdliwy (poza ASO), bo trzeba sforsować śruby zrywalne z mechanicznego zabezpieczenia elektroniki - ale wg mnie warto :-)

Offline Erak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Maja 2025, 21:33:40 »
Ma już Ktoś zamontowanego tego Zenka (zenbox pro) ?:). Wydaje się,  że jest wpinany pomiędzy jakiś moduły. Ogólnie jakaś straszna tajemnica i nie można nic się dowiedzieć. Kupno tylko z montażem.
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2025, 21:36:34 wysłana przez Erak »

Offline Klochu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 24
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Maja 2025, 09:30:55 »
Jeśli jest to już opanowane to strzelam, że niedługo pojawi się u chińczyków...

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
« Odpowiedź #73 dnia: 29 Maja 2025, 10:21:13 »
Mogloby sie pojawic w katalogu z nowymi samochodami obok Cobry i BLE.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Maja 2025, 10:30:02 »
Ja nic nie chcę mówić ale to zewnętrzna ingerencja w elektronikę samochodu. Pytanie jak to działa i jak wpłynie na zachowanie samochodu w razie W?
I kij z Toyotą ale jak to wtedy potraktuje prokurator?
Warto by temat zgłębić zanim się się zainstaluje.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl