Cześć wszystkim. To mój pierwszy post na forum, bo choć jeżdżę Toyotami już ze dwadzieścia lat i czytam je regularnie, to chyba pierwszy raz zderzyłem się z rzeczywistością

Mam Avensisa T27 z 2012 roku. Na początku stycznia dostałem komunikat 'Check parking brake system'. Wizyta w ASO, diagnostyka, rezultat - trzeba wymienić moduł hamulca postojowego. Pomimo koszmarnej ceny części (46300-05031 - ok. 6k) zdecydowałem się na naprawę. Sęk w tym, że od połowy stycznia czekam na część - ASO twierdzi, że nie mogą doprosić się Toyota Motor o ten moduł.
Zacząłem zatem szukać tego modułu na własną rękę na znanych portalach aukcyjnych. Niby są. Dzwoniłem do dwóch zakładów we wrocku (m. in. Karmelkowa) i dowiedziałem się, żeby tego konkretnego elementu nie wymieniać poza ASO, bo jest w nim zaszyty VIN pojazdu i używane elementy sprawiają problemy. Ktoś może jednak próbował takiego manewru i z jakim skutkiem?
Znalazłem też część
https://www.amayama.com/en/part/toyota/4630005032 dostępną w Amayama. Jestem skłonny ją nawet sprowadzić z Japonii (brałem już z tego sklepu podświetlane przyciski sterowania lusterek do RAV4 V), ale nie mam pojęcia, czy 46300-05032 mogę użyć zamiast 4630005031.
Z góry dzięki za rady i pomysły.