Witam, już nie jako nowy członek społeczności a nowy nabywca RAV4.
W piątek zamówiłem nową RAV4 – GR_SPORT- MY24
Kolor Biała Perła + Czerń
Dodatki : SKYVIEW / JBL / PAKIET PROTECTION LIGHT
Termin odbioru na zamówieniu to 30.09.2024
W związku z tym mam kilka pytań do was
1. Myślicie że termin odbioru jest realny ? Obecnie status zamówienia : w toku, wcześniejszy był przetwarzanie zamówienia.
dużo osób na forum pisało że ten termin to i tak będzie dłużej. Jak to jest obecnie ? wyrabiają się z podanym terminem ?
2. Jakie dodatki braliście przy odbiorze ? Niby jest kupon 1000 zł na wykorzystanie.
W katalogu nie ma dodatków wymienionych natomiast na stronie Toyoty przy konfiguracji już jest tego pełno. Od foli na klamki, po gumowe wycieraczki. Warto na przykład brać osłony bagażnika czy drzwi ?
3. Czy wersja GR_SPORT posiada na przedniej szybie wyświetlacz HUD ?
4. Niby mam grzane przednie siedzenia i kierownice, ale czy naprawdę jest czy tylko tak podają a potem się okazuje że nie ma w wersji GR-SPORT bo tylko w EXE są?
5. Jakie zastosowaliście systemy antykradzieżowe po za tym pakietem Bluetooth Low Energy ?
Warto np. jakąś fizyczną blokadę na skrzynie biegów robić ? i jakie to koszta są ?
6. No i najważniejsze, czy przy odbiorze auta sprawdzacie wszystko po kolei czy jest w aucie zgodne z zamówieniem, np. czy są czujniki ciśnienia opon które są w zamówieniu ale także dostępne dodatkowo w katalogu? jest dużo filmików jak się przygotować na odbiór lecz czy można posprawdzać sobie wszystko czy się zgadza zanim podpisze się odbiór ? I co jak by się nie zgadzało ?
Jak mi się przypomną jakieś pytania to będę tu aktualizował.
Z góry dziękuje za odpowiedź.