Autor Wątek: Filtr kabinowy i kierunek przepływu powietrza  (Przeczytany 3187 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Filtr kabinowy i kierunek przepływu powietrza
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Maja 2024, 20:04:22 »
To by znaczyło że najpierw można korzystać z jednej strony a potem, po kilku m-cach przekładamy na drugą? ;) ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Maja 2024, 20:11:16 »
na pewno to wydmuchał przed zamianą stron

Zgadza się. Filtr przedmuchałem sprężonym powietrzem, mimo że i tak był czysty, jak łza. Auto mam garażowane, więc do filtra przez otwory wentylacyjne w podszybiu nie dostają się żadne brudy z powietrza, czy jakieś liście, pyłki czy płatki z kwiatów drzew. Nawet po roku, przy wymianie filtra na nowy, stary jest czysty, jak nowy, mimo to wymieniam go co rok.
Ja już teraz wiem, jak zakładać filtr, nawet bez czytania oznaczeń UP i Air Flow. Filtr kabinowy w Toyotach z kierunkiem przepływu powietrza z góry na dół musi być zawsze zakładany tak, aby ten kant zakończeniowy maty fitrującej był zawsze do góry, co pokazałem palcem na zdjęciu.

« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2024, 20:12:48 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Maja 2024, 20:18:00 »
To by znaczyło że najpierw można korzystać z jednej strony a potem, po kilku m-cach przekładamy na drugą? 

Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl