Autor Wątek: Ładowarka bezprzewodowa  (Przeczytany 11956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: Ładowarka bezprzewodowa
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Lutego 2025, 11:51:34 »
A widzisz. Etui z magsefe nie mam tylko zwykłe - moze to robi różnicę
Nie wiem dlaczego u Ciebie nie ładuje. Ściągnąłem etui i też działa. Na telefonie włącza się grafika ładowania bezprzewodowego, kolor w diodzie ładowarki jest pomarańczowy.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Lutego 2025, 12:20:08 »
Muszę to na spokojnie posprawdzać. Genralnie srednio potrzebne. Telefon ma baterię po zbóju i na krótkie jazdy z bezprzewodowym AA nie ma potrzeby ładowania. W długa trasę to wole kablem podpiąć.

Aaaa, gupi jestem!!!!  :embarassed: Pod etui mam blache włożoną bo czasami jeżdzę autem bez nawi i fona mocuję na magnetycznym uchwycie. Blacha nie ułatwia ładowania z całą pewnoscią.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Lutego 2025, 14:55:05 »
Zdecydowanie uniemożliwia a przynajmniej bardzo mocno utrudnia…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #48 dnia: 13 Lutego 2025, 15:16:26 »

Aaaa, gupi jestem!!!!  :embarassed: Pod etui mam blache włożoną bo czasami jeżdzę autem bez nawi i fona mocuję na magnetycznym uchwycie. Blacha nie ułatwia ładowania z całą pewnoscią.
Czyli nie jesteś taki gupi skoro zajarzyłeś w czym problem.  :cheesy:

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Maja 2025, 12:21:29 »
Odkopię temat, u mnie z ip14pro ładowała ok,  jak zmieniłem na 16promax nie chce ładować dłużej niż 20 sek;  czy w etui magsafe czy bez niego, co ciekawe mam też yariskę z 2024 roku ( w sumie to fajniej się nią mi po mieście jeździ) , tam ładowarka indukcyjna ładuje bez problemu a telefon pasuje w etui jak "ulał". Ravka jest ok, ale zawsze jakieś kafel musi mieć.

Udało Ci się rozwiązać problem? Zmieniłem 13tke na 16tke i też 20s i mryga ładowarka. Bez znaczenia czy z czy bez etui.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Jendrek_pl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Maja 2025, 12:33:00 »
U mnie problem okazała się półeczka, którą zamówiłem na ali. Dodawała jakieś 3 mm za dużo z tyłu. Po wycięciu "plecków" w tej półeczce znowu wszystko dobrze ładuje.

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Maja 2025, 15:03:35 »
Odkopię temat, u mnie z ip14pro ładowała ok,  jak zmieniłem na 16promax nie chce ładować dłużej niż 20 sek;  czy w etui magsafe czy bez niego, co ciekawe mam też yariskę z 2024 roku ( w sumie to fajniej się nią mi po mieście jeździ) , tam ładowarka indukcyjna ładuje bez problemu a telefon pasuje w etui jak "ulał". Ravka jest ok, ale zawsze jakieś kafel musi mieć.

Udało Ci się rozwiązać problem? Zmieniłem 13tke na 16tke i też 20s i mryga ładowarka. Bez znaczenia czy z czy bez etui.

W sumie to zapomniałem o tym, max ma na tyle mocny akumulator, że nie ma potrzeby ładowania, w razie potrzeby mam kabel zawsze w podłokietniku w awaryjnej sytuacji.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Maja 2025, 13:46:44 »
Nawet nie wiedziałem, że jest możliwość szybkiego ładowania... Aż sprawdzę dziś.
Natomiast wczoraj po 45 minutowej jeździe gdzie telefon połączony był z autem i przystawką do bezprzewodowego Android Auto naładował się 5% ;-)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Maja 2025, 15:07:55 »
U mnie w trybie szybkiego ładowania szybko rozładowuje Galaxy s24. W normalnym trybie bardzo wolno, ale ładuje.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Maja 2025, 10:24:30 »
Jak włączyć to szybkie ładowanie?
Kładę telefon na ładowarce - zaczyna się ładować, ikonka świeci na pomarańczowo. Wciskam 3x przycisk od ładowarki i nic się nie dzieje :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl