Autor Wątek: Techstream CUW  (Przeczytany 2684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RRudy

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry
Techstream CUW
« dnia: 24 Maja 2024, 10:33:42 »
Witajcie,

Jestem szczęśliwym posiadaczem Toyoty Camry 2007 ze Stanów (sprowadzona nowa w 2007). Od kilkunastu lat kiedy to ja jestem posiadaczem zauważyłem dziwne zachowanie i teraz znalazłem przyczynę, która zgodnie z biuletynem jest eliminowana przez odpowiednie Calibation ID.

Plik CUW z odpowiednim Calibration ID nawet posiadam, jednak w żaden sposób nie mogę zmusić oprogramowania do jego wgrania. Wszelkiego rodzaju loadery do Techstream nie umożliwiają uruchomienia CUW (Calibration Update Wizard). Znalazłem też wersję, gdzie udało mi się uruchomić CUW. Nie wiem czy to z powodu taniego chińskiego kabla MVCI, czy może właśnie tej wersji, ale po trzech laptopach i ładnych kilku godzinach siedzenia z nimi w samochodzie, po prostu się poddaję.

Oczywiście dzwoniłem tez to ASO Toyoty, do Toyota Poland, a nawet byłem w serwisie Lexusa. Niestety bez sukcesów.

Czy jest może ktoś w okolicach Warszawy, kto ma odpowiednią wersję zarówno Techstreama, CUW, jak i MVCI i jest w stanie takie CUW zaaplikować mojej Camry?

Z góry dzięki za namiary

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Techstream CUW
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Czerwca 2024, 22:07:48 »
byłem w serwisie Lexusa.

Witamy na forum.

Dlaczego nie ogarnęli?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline RRudy

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Czerwca 2024, 11:03:27 »
Jedni, bo nie mają dostępu do tego regionu (North America), Lexus, że to jednak Toyota, a jeszcze inni, że mi radio przestanie działać (kompletnie nie wiem o co im mogło chodzić). Pewnie jak by mi się udało dotrzeć bezpośrednio do technika (w serwisach to chyba elektryk robi takie rzeczy), to by się udało, ale żeby dotrzeć do odpowiedniej osoby, to trzeba najpierw przedrzeć się przez zasieki w postaci sekretariatów itp., a to przekracza moją determinację.

Widzę, że w mojej okolicy słabo, więc jestem skłonny podjechać też dalej w Polskę, jeśli tylko jest ktoś w stanie mi to wgrać.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Czerwca 2024, 11:55:33 »
Nie wiem jak Toyota/Leksus ale serwis MB w Polsce (i całej Europie) ma poblokowane opcje dla samochodów z rynków pozaeuropejskich.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Czerwca 2024, 12:12:11 »
jeśli tylko jest ktoś w stanie mi to wgrać

Podstaw samochód do Krakowa - zobaczymy :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline RRudy

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Czerwca 2024, 14:52:52 »
Podstaw samochód do Krakowa - zobaczymy

Kraków kusi wizytą ze zwiedzaniem, więc trzeba zaplanować. Terminy macie jakieś szczególnie odległe, czy tydzień wcześniej na umówienie wystarczy?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Czerwca 2024, 21:00:47 »
Dwa i pół tygodnia wcześniej daj znać

Offline dzemzmaslem

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lutego 2025, 23:05:56 »
Witam. Udało
Się rozwiązać problem ?
Mam
Podobny problem z rav4 2013 dot. softu.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Kwietnia 2025, 16:21:42 »
Oczywiście dzwoniłem tez to ASO Toyoty, do Toyota Poland, a nawet byłem w serwisie Lexusa. Niestety bez sukcesów.

No cóż można komentować więcej ... :cool: :cool: :cool:

Podobny problem z rav4 2013 dot. softu.

A u mnie program nie może się doczekać gdy wskoczy do Twojej RAV4

EDIT

« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2025, 17:11:34 wysłana przez Colin »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl