Autor Wątek: 250 km na rezerwie  (Przeczytany 36161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: 250 km na rezerwie
« Odpowiedź #210 dnia: 12 Listopada 2024, 15:03:37 »
I dla RAV4 Plug-in się także pojawiła informacja. Części do wymiany identyczne. Masakra tak spartolic temat...
I co teraz powiedzą ci co mi pisali, że mam się leczyć?

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #211 dnia: 15 Listopada 2024, 11:59:17 »
Pan z ASO Toyota Wrocław właśnie mi napisał, że nie do końca miałem racje bo bak ma właściwą pojemność! tylko że jest odkształcony....
Nosz k....a parodia
Jakby miał dziurę i się wylewało paliwo to też by było wg nich OK! Bo by też miał pojemność jak w papierach, a że się wylewa to trudno.

Ja nie rozumiem, jaki sens życia maja tacy zakłamańcy?

Jeszcze miesiąc temu ten sam "Pan" napisał mi, że wystarczy przeprogramować! a dziś słyszę że do zmiany: bak, pompa i nawet cos w konsoli, zespół wskaźników.
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2024, 12:02:21 wysłana przez SNCF »

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #212 dnia: 15 Listopada 2024, 12:06:57 »
a na koniec na SKP na legalizację ;) Dobrze, że auta na gwarancji, bo części kosztują fortunę

A akcje serwisowe nawet po gwarancji nie są na koszt ASO ?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #213 dnia: 15 Listopada 2024, 12:17:36 »
Kampanie są na koszt ASO, ta powyższa nie włącza się w to bo nią nie jest.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #214 dnia: 15 Listopada 2024, 13:05:01 »
Czyli póki jestes na gwarancji i zgłosisz problem to Ci zrobią zgodnie z instrukcja techniczna, a jak juz po to sie męcz albo płać?

Offline Jarson800

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #215 dnia: 15 Listopada 2024, 15:31:22 »
Mam Toyote Corollę 2.0 w hybrydzie rocznik 2024. Kilka dni temu zapaliła mi  się rezerwa następnie przy 0 KM komunikat zatankuj i od tego momentu do zatankowania zrobiłem około 15 km i weszło mi 33 litry czyli było 10 litrów . Wiedziałem że jest taki zapas i nawet akceptuję taki stan który wymusza na mnie podróżowanie nie na rezerwie. Mimo wszystko bałem się dalej jechać bo skoro były w okolicy stacje to po co mam jechać na rezerwie. I teraz tak jeżdżąc regularnie przy takiej niby rezerwie ryzykuje czymś? Czy może ten komunikat jest właśnie dlatego wcześniej aby nie ryzykować awariami spowodowanymi jeżdżeniem na oparach .

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #216 dnia: 15 Listopada 2024, 17:38:58 »
to jest wątek o wadliwych czesciach do RAV4 Plugin
od corolli nie ma tu odpowiedniego działu?

Offline Jarson800

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #217 dnia: 15 Listopada 2024, 18:51:24 »
Pachnie od Ciebie cwaniakiem. Wątek zapoczątkowany był tematem o 250 km na rezerwie więc jako użytkownik Toyoty opisałem co opisałem. Toyota robi tak w każdym modelu i forum to jest do pomagania sobie i podsuwania też różnych pomysłów czy też opisywanie swoich doświadczeń . Zrozumiałbym twoje wielkie oburzenie jakbym napisal ze mam tak w renault Traffic. Poza tym wstawka o lexusie nie oburzyła Cię czy też zdjęcia konia
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2024, 18:55:17 wysłana przez Jarson800 »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #218 dnia: 17 Listopada 2024, 02:41:47 »
Pachnie od Ciebie cwaniakiem. Wątek zapoczątkowany był tematem o 250 km na rezerwie więc jako użytkownik Toyoty opisałem co opisałem. Toyota robi tak w każdym modelu i forum to jest do pomagania sobie i podsuwania też różnych pomysłów czy też opisywanie swoich doświadczeń . Zrozumiałbym twoje wielkie oburzenie jakbym napisal ze mam tak w renault Traffic. Poza tym wstawka o lexusie nie oburzyła Cię czy też zdjęcia konia
Ja jestem tego samego zdania. Ja mam NX350h i ten sam problem.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #219 dnia: 01 Grudnia 2024, 18:44:07 »
Zobaczcie od kiedy cięgnie się ten problem

https://www.facebook.com/share/p/15U3H6wrqQ/

Offline dawko

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
« Odpowiedź #220 dnia: 21 Stycznia 2025, 23:22:54 »
Odgrzebię trochę temat.
Podczas ostatniej wizyty serwisowej (przy przebiegu 45k km), zapytałem czy wiadomo coś o akcji serwisowej z wymianą baków. Pan udał zdziwienie (a może nie udawał), po opisaniu problemu, powiedział że pierwsze słyszy żeby był taki problem, ale powiedział że się zorientuje w sprawie. Przy odbiorze samochodu, powiedział, że rzeczywiście jest taka akcja serwisowa ale mój numer vin nie jest w niej uwzględniony, jednak z uwagi na to, że przedstawiony przeze mnie problem jest dokładnie taki jak samochodów objętych akcją, to wymienią mi w ramach gwarancji bak. Zapytałem czy wymiana baku jest konieczna czy nie wystarczy zmiana samego oprogramowania, stwierdził że biuletyn przewiduje wymianę wszystkiego co jest związane z bakiem i wskazaniami paliwa w tym m.in. pływakiem i oczywiście oprogramowaniem.
Dziś byłem na wymianie baku i to co mnie zaskoczyło, a czego nie dosłyszałem albo było niedopowiedzenie, to to że wymieniono mi również cały wyświetlacz deski rozdzielczej, a co się z tym wiąże …mam nowy licznik ze wskazaniem przebiegu „0”
Serwis, chciał przerzucić na mnie wizytę u diagnosty aby zalegalizować cofnięcie licznika odpowiednim wpisem do bazy CEPiK, ostatecznie, Pan zgodził się ze mną że to powinien być również koszt Gwaranta i będzie pisał do Toyoty o pokrycie kosztów diagnosty.
Co do samego wskazania nie mogę jeszcze nic powiedzieć ale zakładam że przelali paliwo ze starego baku do nowego i o ile oddając samochód miałem 9 km zasięgu, to odbierając go miałem już 109 km zasięgu. Jak na moje oko, to trochę za mało zwiększył się zasięg ale nie wiem też czy wszystko przelali

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #221 dnia: 22 Stycznia 2025, 08:26:51 »
 I to wszystko aso aż trudno uwierzyć :-)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #222 dnia: 22 Stycznia 2025, 08:27:54 »
 Ciekawe jak kupujący przy dalszej odsprzedaży auta zareagują na zmianę wskazań licznika ?
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2025, 08:29:36 wysłana przez ledziu »

Offline dawko

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
« Odpowiedź #223 dnia: 22 Stycznia 2025, 11:19:27 »
I to wszystko aso aż trudno uwierzyć :-)
Mnie zaskoczyło, że w ogóle nie weryfikowali czy rzeczywiście i w jakim stopniu problem u mnie występuje, tylko od razu wzięli do wymiany, szczególnie że po VIN mój samochód niby się nie łapał.

Ciekawe jak kupujący przy dalszej odsprzedaży auta zareagują na zmianę wskazań licznika ?
Ja ze swojej strony poprosiłem o wpis w książce serwisowej, więc mam to udokumentowane. Myślę, że skoro jest już taka akcja, to świadomy kupujący, będzie o niej wiedział i taka wymiana będzie dla niego na plus. Nieświadomy kupujący, nie będzie się pytał i pewnie nawet nie zauważy.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #224 dnia: 22 Stycznia 2025, 20:59:25 »
 <kucharz>Diler powinien dokonać w Twoim imieniu zgloszenie "wymiany drogomierza" do wydzialu komunikacji, wpisać adnotację do książki gwar oraz ująć wymianę zegarów w systemie / dzienniku elektronicznym.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl