Autor Wątek: Meta BLE brać?  (Przeczytany 15165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Meta BLE brać?
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Lipca 2024, 08:59:23 »
Z BLE bywają jeszcze problemy po rozładowaniu akumulatora.
Jak jest alternatywa na Cobre, to zdecydowałbym się na nią. Jest zaprogramowana tak, że przy braku sygnału z pastylki zaczyna działać dopiero w momencie próby uruchomienia auta, tak więc jest pełna obsługa ze smartfona. Ponadto zawsze można ten alarm wyłączyć przyciskiem pastylki  po zamknięciu auta, natomiast w BLE nie ma takiej możliwości. Ponadto jest to alarm z immobileserem ( wprawdzie nie tak zaawansowanym jak BLE), a nie sam immo. Stare i znane problemy, że zaczynał wyć, bo nie odczytywał sygnału pastyli już nie istnieją, bo zaprogramowany jest tak jak pisłaem wyżej.

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Lipca 2024, 09:10:08 »
A drugą pastylkę do cobry wkodujesz sam

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Lipca 2024, 10:07:22 »
i co oni tam w tym serwisie robią? Rozbebeszają auto, wywlekają moduł, żeby wkodować pastylkę?

Offline budzkovsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Soon Corolla TS
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Lipca 2024, 12:00:52 »
W sensie od razu bez upominania wydali 2 pastylki, nie licząc dodatkowej opłaty?

Dokładnie tak. Dobrygowski Rybnik.

Pisałem do mojego dilera, bo oczekuje właśnie na samochód. Powiedzieli ze w zestawie jest jedna, druga za 300 zł.

Napisalem na klient@toyota.pl, po 5 minutach dostałem odpowiedź, że w zestawie dają dwie pastylki, i jeśli przy odbiorze samochodu nie dostane drugiej to mam pisać do nich bezpośrednio, a oni wyślą drugą:)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Lipca 2024, 12:15:00 »
Widzę, że lata lecą, a ta żenująca praktyka dealerów toyoty nadal ma miejsce.
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2024, 12:18:26 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Lipca 2024, 12:26:20 »
W sensie od razu bez upominania wydali 2 pastylki, nie licząc dodatkowej opłaty?

Pisałem do mojego dilera, bo oczekuje właśnie na samochód. Powiedzieli ze w zestawie jest jedna, druga za 300 zł.

Napisalem na klient@toyota.pl, po 5 minutach dostałem odpowiedź, że w zestawie dają dwie pastylki, i jeśli przy odbiorze samochodu nie dostane drugiej to mam pisać do nich bezpośrednio, a oni wyślą drugą:)

I rozumiem że taką dodatkową pastylkę i tak trzeba wkodować u dillera? Za darmo to zrobi?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Lipca 2024, 12:39:19 »
Napisalem na klient@toyota.pl, po 5 minutach dostałem odpowiedź, że w zestawie dają dwie pastylki, i jeśli przy odbiorze samochodu nie dostane drugiej to mam pisać do nich bezpośrednio, a oni wyślą drugą
kto wyśle komu? toyota.pl dilerowi, czy diler Tobie? Jeżeli to drugie, to pastylka będzie bezużyteczna, bo wkodować ją może tylko serwis, jak Koledzy napisali kilka wpisów wyżej.
(widzę, że podobnie równolegle napisał @Konrad62, ale mimo to dubluję)

Offline budzkovsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Lipca 2024, 12:42:32 »

Diler napisał mi po przeforwardowaniu, że jesli tak jest to ogarniemy dwie przy odbiorze auta :)

I rozumiem że taką dodatkową pastylkę i tak trzeba wkodować u dillera? Za darmo to zrobi?

Dostałem taką odpowiedź:

"Szanowny Panie,

dziękujemy za kontakt.

W odpowiedzi na Pana wiadomość uprzejmie informujemy, iż standardowo pastylka immobilizera Meta BLE42 wydawana jest w liczbie 2 sztuk.

W sytuacji gdyby nie otrzymał Pan przy odbiorze samochodu drugiej pastylki, uprzejmie prosimy o ponowny kontakt z Nami wraz z podaniem numeru VIN przedmiotowego pojazdu.

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji."

Kodowanie myśle, że za darmo tak jak pastylka. Najlepiej napisz do swojego dilera, a jeśli trzyma się przy jednej to napisz na klient@toyota.pl i przeforwarduj mu maila :)

Dostałem wiadomość od dilera, że jeśli tak jest to przy odbiorze bedą dwie :)
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2024, 12:45:58 wysłana przez budzkovsky »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Lipca 2024, 13:20:26 »
Co, ten diller nie wie? Pierwszy raz sprzedaje auto z tym systemem? Dobry ananas, nieźle leci w kulki.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline budzkovsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Lipca 2024, 13:23:28 »
Co, ten diller nie wie? Pierwszy raz sprzedaje auto z tym systemem? Dobry ananas, nieźle leci w kulki.

Gdzieś w jakimś innym temacie tutaj czytałem, że sama centrala odpisała że to ich wina, bo zmieniła się ich polityka i nie poinformowali podległego dilera o tym, żeby wydawał dwie pastylki.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Lipca 2024, 13:40:47 »

Gdzieś w jakimś innym temacie tutaj czytałem, że sama centrala odpisała że to ich wina, bo zmieniła się ich polityka i nie poinformowali podległego dilera o tym, żeby wydawał dwie pastylki.

Z tego co czytałem tu na forum to ta "zmiana" jest w mocy co najmniej od listopada zeszłego roku. Tak rzadko auta wydaje?
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline budzkovsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Lipca 2024, 13:47:11 »
Mail poszedł 30 maja (na: klient@toyota.pl). Następnego dnia otrzymałem  informację, że skontaktuje się ze mną przedstawiciel dealera.
Dopytałem o koszt i 7 czerwca napisali:
"uprzejmie informujemy, że w związku z brakiem przekazania przez nas informacji Autoryzowanej Stacji Dilerskiej w Elblągu dotyczącej procedury wydania dodatkowej pastylki immobilizera, pracownik Toyoty w Elblągu przekazał Panu informację zgodnie z wcześniejszą procedurą.
Wychodząc jednak na przeciw Pańskim oczekiwaniom pragniemy poinformować, że dystrybutor zabezpieczenia antykradzieżowego przekaże dealerowi pastylkę bezpłatnie, która zostanie do Pana przez dealera przesłana bezzwłocznie po jej otrzymaniu."

Tutaj masz post z innego tematu, z zeszlego miesiaca :)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Lipca 2024, 14:04:20 »
Mail poszedł 30 maja (na: klient@toyota.pl). Następnego dnia otrzymałem  informację, że skontaktuje się ze mną przedstawiciel dealera.
"uprzejmie informujemy, że w związku z brakiem przekazania przez nas informacji Autoryzowanej Stacji Dilerskiej w Elblągu dotyczącej procedury wydania dodatkowej pastylki immobilizera, pracownik Toyoty w Elblągu przekazał Panu informację zgodnie z wcześniejszą procedurą.
Wychodząc jednak na przeciw Pańskim oczekiwaniom pragniemy poinformować, że dystrybutor zabezpieczenia antykradzieżowego przekaże dealerowi pastylkę bezpłatnie, która zostanie do Pana przez dealera przesłana bezzwłocznie po jej otrzymaniu."

W wątku o RAV4 kolegi Topolla była dyskusja o braku drugiej pastylki, która nagle się należała po mailu, więc chyba dłużej trwa ten precedens.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline budzkovsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Lipca 2024, 14:06:40 »

W wątku o RAV4 kolegi Topolla była dyskusja o braku drugiej pastylki, która nagle się należała po mailu, więc chyba dłużej trwa ten precedens.

Bardzo możliwe :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Lipca 2024, 15:37:28 »
Te teksty e-mail, to "pudrowanie syfa" jakim jest podejście do klienta. W pudełku od Semeco są dwie pastylki, a klient dostaje  z zasady jedną. Idę o zakład, że 50% posiadaczy dwóch, albo jak ja, musiało ją "wyszarpać " mailowo, albo zapłacili za nią "jak za zboże" i  ten drugi wariant jest prawdziwym celem aso.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl