Autor Wątek: Zakup verso 1.8  (Przeczytany 13952 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zakup verso 1.8
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Czerwca 2024, 10:17:07 »
A to prawda że te 1.8 biorą olej?  Mam corolle 1.6 i nie zauważyłem jakoś żeby znikało
Mitologia:-)  w topowej wersji miał 240km i dawał radę  :-)
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2024, 10:21:38 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Czerwca 2024, 10:46:53 »
Z Belgii przebieg łatwo sprawdzisz tutaj:
https://www.car-pass.be/nl
Na 21 zdjęciu z Twojego ogłoszenia jest wydruk ale z tego co pamietam to nie był on na białej kartce tylko takiej z „tłem”.
Nie obraź się ale jak syf pod maską w 10-cio letnim aucie (w benzynach Toyota oszczędzała na osłonie pod silnikiem) jest dla Ciebie czymś podejrzanym to kupisz „dobrze” przygotowane auto po niezłym dzwonie. :)
Korzystając z miernika lakieru bez wiedzy blacharskiej nic nie osiągniesz…
Czy jak kupisz sobie stetoskop to staniesz się lekarzem? Będziesz potrafił zdiagnozować zapalenie płuc?
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2024, 10:50:41 wysłana przez KubaCamry »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Czerwca 2024, 10:53:44 »
Ten stetoskop to dobry pomysł, można by "obsłuchać" silnik i inne podzespoły :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Czerwca 2024, 11:50:49 »
Mina handlarza byłaby bezcenna. :)
Miernik, stetoskop i kolejne co będzie endoskop na widok którego handlarz złapie się za d…?

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Czerwca 2024, 12:27:44 »
Toyota miała wersję executive jak pisze ten handlarz? Chyba mu się pomyliło z hondą.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Czerwca 2024, 13:01:29 »
Toyota miała wersję executive jak pisze ten handlarz? Chyba mu się pomyliło z hondą.
Czy Ty myślisz że ktoś się rozczula, kmini wersję itp. Handlarz dostaje komplet papierów i nic więcej nie wie. Do tego 3/4 aut zjeżdża po zakupie że zdjęcia dlatego skup się tylko na stanie auta i weryfikacji przebiegu resztę olej.
Te wszystkie storawki o serwisach, właścicielach powstają na potrzeby Polaków + układane przez Polaków.
A wersja może gdzieś była dopisana w papierach o właściciel się pomylił :-)
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2024, 13:03:33 wysłana przez ledziu »

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Czerwca 2024, 07:12:32 »
Są nowe foty tego auta w ogłoszeniu i zdjęcie ks serwisowej też

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Czerwca 2024, 07:13:29 »
I faktycznie jest taka wersja executive bo sprawdzałem jadę dziś oglądać bo znowu się sprzeda

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Czerwca 2024, 08:35:28 »
adę dziś oglądać bo znowu się sprzeda
Takie Podejście jest niedobre. Weź kogoś kto Cię przypilnuje :-)

Zresztą chwyt bazujący na tych samych zachowaniach /odczuciach jest stosowany przez handlarzy przy "perełekach" czyli auto warte 50k wystawiają za 100k ze story niczym książka telefoniczna. Potem po miesiącu dopiska sprzedane często z fotkami jak odjeżdża szczęśliwy nowy właściciel z uśmiechem wydymanego króliczka    :-) . Ty pomimo że nie wiesz czy naprawdę się sprzedał i za ile i tak już "przyspieszasz" szukanie a tu nagle oferta z tej samej firmy takiego samego auta i to w promocji bo za 90k  :-)
Wtedy niestety ale ...jesteś "ich"  :grin:
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2024, 08:44:43 wysłana przez ledziu »

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Czerwca 2024, 09:13:12 »
To jest jakiś pech nie zdążyłem wyjechać jak już sprzedany :) Spokojna głowa to nie pierwszy samochód kupuję, dla mnie handlarz to handlarz i patrzę z przymrużeniem oka na te ich story że garażowany niemalowany itp. Tu mnie zastanawia jedna rzecz jak auto jest na gwarancji to nie powinno być na pieszych serwisach w aso? Nie wiem jak to jest w Belgi

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Czerwca 2024, 09:28:51 »
Tu mnie zastanawia jedna rzecz jak auto jest na gwarancji to nie powinno być na pieszych serwisach w aso? Nie wiem jak to jest w Belgi
Loteria. Nawet jak trafisz serwis w ASO to wiesz że było coś tłustego nalewane do silnika i nic więcej. Jakość usług serwisowych w tych krajach jest gorsza niż w Pl o ile można mówić o jakości. A od strony prawnej nie ma przymusu korzystania z aso żeby gwarancji nie stracić tylko nie wyobrażam sobie jak wygląda serwisowanie poza ASO w takich krajach jak Belgia.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Czerwca 2024, 11:36:01 »
Jak to jak wygląda. W Belgii 99% to warsztaty prowadzone przez Turków, czyli zmienić olej i „jazda”.
W ogóle w Belgii auta są traktowane jak produkt do użytku codziennego. Kupić, pojeździć 5 lat, zostawić w rozliczeniu przy odbiorze następnego. Mam wielu znajomych w Belgii i raczej auta używanego bym tam nie kupił. :)
99% aut zostawionych w rozliczeniu jest odkupywane przez komisy, znowu 99% to Turcy. Jak da sie coś pokombinować z przebiegiem itp. to oczywiście, że to robią, a dalej auta trafiają na wschód Europy. Ten 1% to auta w dobrym stanie z ceną zaporową dla handlarza… trafiają do mniej zamożnych Belgów, którzy kupują auta używane.

Dk.87

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Czerwca 2024, 11:51:36 »
To tak samo jak w Niemczech 5 lat i do Żyda oleju nawet nie wymieniają

Dk.87

• Gość

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Lipca 2024, 11:53:16 »
Taki się pojawił co myślicie?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/toyota-verso-navi-climatr-kamera-panorama-grzane-fotele-bluetooth-tempomat-b-ladna-ID6Gzeyu.html

Takie pitu pitu. Wiemy że jest srebrna ;-) . Brać vin i trzeba jechać i sprawdzać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl