Autor Wątek: Nowy emblemat "H-EV" zamiast "HYBRID"  (Przeczytany 2730 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misiek00

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Lexus CT200H
Nowy emblemat "H-EV" zamiast "HYBRID"
« dnia: 30 Czerwca 2024, 14:49:59 »
Hejka,
zauważyłem, że nowe Corolle w kombi mają już nowe emblematy "H-EV" zamiast "HYBRID" natomiast pierwsze egzemplarze z obecnego rocznika miały jeszcze ten stary "HYBRID" - czy wiadomo od kiedy weszła ta zmiana i czy w nowym sedanie też mogę sie go spodziewać?

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
Odp: Nowy emblemat "H-EV" zamiast "HYBRID"
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Czerwca 2024, 18:33:04 »
a wolisz ten pierwszy, czy ten drugi? Dlaczego?

Offline Misiek00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Czerwca 2024, 18:51:38 »
Osobiście podoba mi się bardziej ten nowy z niebieską kropką "H-EV", to i tak pierdoła / ciekawostka, że Toyota zmieniła te emblematy. Byłem w salonie Toyota Radość i nowe sedany też już mają nowy emblemat więc mój egzemplarz też prawdopodobnie będzie mieć nowy.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwca 2024, 23:04:36 »
ciekawostka, że Toyota zmieniła te emblematy.
...wcześniej zrezygnowała z bocznych, teraz zamiast 6 znaków  tylko 4 i znowu zarobią 1 centa na znaczku × setki tysięcy...
A klient wniebowzięty, bo taki ładny. To samo z drogim chromem, niklem, aluminium itp. Wmówić, że zwykłe czarne malowanie jest sportowe i nowoczesne, wyciąć co się da, a klient da się oskubać i jeszcze dopłacić za tak zwane wersje specjalne, odchudzone o wentylacje, lepsze światła itp. ale noszące modnie i sportowo brzmiące nazwy :) Marketing.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
Odp: Nowy emblemat \
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lipca 2024, 07:32:39 »
ciekawostka, że Toyota zmieniła te emblematy.
...wcześniej zrezygnowała z bocznych, teraz zamiast 6 znaków  tylko 4 i znowu zarobią 1 centa na znaczku × setki tysięcy...
A klient wniebowzięty, bo taki ładny. To samo z drogim chromem, niklem, aluminium itp. Wmówić, że zwykłe czarne malowanie jest sportowe i nowoczesne, wyciąć co się da, a klient da się oskubać i jeszcze dopłacić za tak zwane wersje specjalne, odchudzone o wentylacje, lepsze światła itp. ale noszące modnie i sportowo brzmiące nazwy :) Marketing.
Trafione w punkt.
W sumie porównując model 2023 z 2024
Mamy inny znaczek na klapie
Niechciane ISA
Kluczyk w telefonie (na rok) potem zapłać.
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lipca 2024, 16:19:19 »
Hejka,
zauważyłem, że nowe Corolle w kombi mają już nowe emblematy "H-EV" zamiast "HYBRID" natomiast pierwsze egzemplarze z obecnego rocznika miały jeszcze ten stary "HYBRID" - czy wiadomo od kiedy weszła ta zmiana i czy w nowym sedanie też mogę sie go spodziewać?
Mam produkcję z mają 2024 w sedanie i jest nowy HEV

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline Misiek00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lipca 2024, 19:21:16 »
Moja Corolla Sedan również w wersji GR Sport też jest z produkcji maj / czerwiec jeszcze jedzie z Mszczonowa do Dilera więc też raczej będzie ten nowy.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
Odp: Nowy emblemat \
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lipca 2024, 17:33:21 »
podobnie jak migacz na lusterku. Skoro wiązka i tak pojawiła się w lusterku, bo sterowanie i ogrzewanie, i zamykanie, to przeniesienie tu migacza z błotnika jest oszczędnością.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl