Autor Wątek: Szum w skrzyni biegow ???  (Przeczytany 3184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ace2

• Gość
Szum w skrzyni biegow ???
« dnia: 02 Sierpnia 2005, 13:15:24 »
Witam

Jestem nowy i choc kiedys jezdzilem dlugo Carina to teraz nie mam Toyoty. Moj kolega ma problem, jadac na wakacje nad morze podczas jazdy zaczela mu szumiec skrzynia biegow i to dosc glosno. Co moze byc powodem , co ewentualnie moze zrobic bo musi wrocic a to jednak 650 km.

Jego auto to Corolla 3 drzwiowa, 1.4 silnik i rok 94.

Dziekuje za pomoc i pozdr.

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Sierpnia 2005, 13:27:29 »
Chyba na początek powinien sprawdzić czy ma wogóle olej w skrzyni!

ace2

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Sierpnia 2005, 14:45:20 »
Dzwonilem do niego i mi powiedzial ze olej ma pelny syntetyk i nie ma wyciekow oraz oczywiscie ma prawidlowy poziom. Szum ten jest najbardziej slyszalny podczas jazdy na biegach 1-3 potem mniejszy na 4 i zanika na 5. Nie wie co to moze byc bo 1 raz sie z taka usterka spotkal. Ale wymieni olej na wszelki wypadek i zobaczymy co dalej.

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Sierpnia 2005, 15:16:40 »
Mogło sie coś ułamać itp. ale to chyba tak naprawdęokaże siędopiero po ewentualnym rozebraniu skrzyni... :-/

Wg. mnie najlepiej jeśli uda sięna miejscu do jakiegoś warsztatu, spróbuj poszukać tu na forum czy nie ma gdzieś polecanych jakichś zakładów w okolicy miejscowości, w której kolega sięznajduje. Na odległość to to będzie wróżenie z fusów, a na miejscu myślę, że mu powiedzą co to może być.
Ewentualnie może jest ktoś w klubie z tamtej okolicy i mógłby jakoś pomóc, ale musiałbyś poszukać w liście użytkowników.

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Sierpnia 2005, 15:43:47 »
oj zebym ja tak nie skonczyl z tym moim zimmeringiem :-))))ale u mnie cichutko na razie.....hm hm...

ace2

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Sierpnia 2005, 15:55:13 »
on jest w okolicach Kolobrzegu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl