Rozwiązanie jest i to nawet wykonane przez Toyotę.
Nie mam czasu na zabawę we wrzucanie zdjęć ale na japońskiej stronie masz rozwiązanie:
https://toyota.jp/rav4/feature/?padid=from_rav4_compare_improvements_detailLink_03#ft-chargeJak klikniesz w link to pierwsze od lewej jest zdjęcie z namiotem/piknikiem i tam jest informacja o kablu/przejściówce który pozwala na pobieranie prądu z akumulatora.
Nie znam japońskiego ale google zna ...PHEV, którego można używać do celów innych niż tylko prowadzenie pojazdu. Jeśli podłączysz dołączone złącze zasilania pojazdu do normalnego gniazda ładowania, możesz bezpiecznie korzystać z produktów elektrycznych, które zużywają dużo energii...
Chciałem takie coś to posiadanego kiedyś priusa plugin ale jest problem bo w Japonii mają gniazdo typ 1, a my typ 2. Nie wiem czy jak dasz przejściówkę to to urządzenie zadziała.
Podsumowując rozwiązanie jest tylko jak to w przypadku Toyoty... ktoś (pajace z TCE) uznał, że nam to nie jest potrzebne.
ps. lepiej nie penetrować tych stron japońskich bo jest to mocno frustrujące... ile Toyota ma a ile my z tego "dostajemy".