Mam verso która seryjnie nie miała automatycznie włączanych świateł (włącznik AUTO w manetce świateł), a poprzednie moje samochody albo to miały albo im to dorabiałem postanowiłem tej też to dorobić. Kupiłem manetkę z "auto" myśląc że może wystarczy tylko wymienić, niestety wiązka kabli nie ma takiego przewodu (jak na zdjęciu po lewej stronie). Trochę pomierzyłem i w najprostszej wersji wystarczy dołożyć przekaźnik którego styki będą łączyć przewód opisany jako masa (kolor biały z czarnym paskiem) z przewodem opisanym jako mijania (kolor niebieski), światła postojowe same się załączają po zwarciu świateł mijania. Do załączania (zasilanie przekaźnika na razie użyłem jako +12V przewodu z kostki stacyjki opisanej jako ACC, masą przekaźnika jest ten sam przewód masowy z przewodów manetki, czyli potrzebujemy najmniejszy możliwy przekaźnik na 12V i podłączamy do niego trzy przewody. Minusem tego rozwiązania jest to że światła zapalą się zaraz po przekręceniu stacyjki w pozycje ACC i są zapalone w trakcie odpalania samochodu. Zamówię sobie moduły przekaźnikowe za kilka złotych z opóźnieniem załączenia świateł lub wzrostem napięcia ładowania po odpaleniu samochodu aby przy odpaleniu dodatkowo nie obciążać akumulatora.