Autor Wątek: Kiedy skończyć z ASO?  (Przeczytany 6464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
Odp: Kiedy skończyć z ASO?
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Lipca 2024, 20:19:51 »
Generalnie zdaje się na Colina co do mechaniki.

Pytanie o ASO pojawiło się bo nie mam z nim doświadczania i gdyby ktoś powiedział serwisuj tam bo jak coś ci się stanie to np nawet po gwarancji w ramach dobrej woli czy czegoś takiego mogę ci silnik wymienić (to taki skrajny przykład oczywiście) rozumiecie tego typu benefity...
Nie wiem jaka jest szansa na poważne usterki w Camry ale czuję że 'tanio to już było'

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lipca 2024, 20:43:49 »
Dobra wola  :grin:
I to jeszcze w polskim oddziale wielkiej korporacji xD
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Lipca 2024, 21:08:01 »
Dlatego pojawia sie pytanie czy poza aso masz dobrego mechanika. Jak Colin jest sumienny, ma wiedze i narzedzia  ma wolne terminy zawsze, i nie bierze wiecej niz serwis to czemu nie?
Ja uwazam ze aso staraja sie trzymac jeszcze jakiegos standardu a zwyklym mechanikom juz od lat juz dawno nic sie nie chce i co chwile zatrudniaja nowych mlodych bialorusinow, ukraincow ktorzy popracuja u nich miesiac dwa i spie.dalaja stamtad. I jakosc uslug jest zadna.
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2024, 21:11:08 wysłana przez Piwo »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Lipca 2024, 21:40:45 »
Przede wszystkim unikaj porad użytkowników, którzy zza monitora piszą o mechanice, pomocy innym w rozwiązywaniu spraw związanych z mechaniką o serwisowaniu samochodów itp. a jednocześnie nie podają żadnych danych prowadzonej przez siebie działalności.
Zobacz na przykład Colin’a, nie ma nic do ukrycia, a ma świadomość, że jedna wpadka i go tutaj zagryzą.
Bartek i wielu innych nie wstydzi się podać swoje dane i przykładowe realizacje, a taki np. @ledziu pisze, pisze i pisze ale czy ktoś coś u niego serwisował? Wiarygodność żadna…

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Lipca 2024, 22:30:02 »
Przede wszystkim unikaj porad użytkowników, którzy zza monitora piszą o mechanice, pomocy innym w rozwiązywaniu spraw związanych z mechaniką o serwisowaniu samochodów itp.
to jakby o mnie, próbującym pomóc tutaj: https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=57034.msg824465#msg824465. No ale dlaczego poza mną nikt z Colinów tam nie odpowiedział?

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Lipca 2024, 22:35:01 »
a wracając do ASO, jeżeli sprzedaż Toyocie tak wystrzeliła w tym roku, to co to będzie za rok jak te wszystkie nówki, w tym moja, zapragną przeglądów? Coś chyba dostępność terminów i jakość może tąpnąć. Obym się mylił.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Lipca 2024, 22:39:47 »
Żadna sprzedaż nie wystrzeliła. Po analizie pierwszego półrocza już wiedzą, że nie zrealizują założonego planu. Już dość mocno otwierają „okienko negocjacyjne”.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Lipca 2024, 22:45:18 »
dziwne, ze mną nie chcieli negocjować

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Lipca 2024, 23:21:12 »
Generalnie zdaje się na Colina co do mechaniki
Jeżeli masz blisko a z ASO jesteś nie zadowolony to czemu masz nie pojechać. Ja osobiście nie polecam bo nie korzystałem z jego usług w sumie nawet jak bym korzystał to też bym otwarcie o tym nie pisał chyba że w formie informacji żebyś sam mógł podjąć decyzję. Piszę to tak ze swojego doświadczenia z wieloma warsztatami/mechanikami/tuningowcami itd.
a wracając do ASO, jeżeli sprzedaż Toyocie tak wystrzeliła w tym roku, to co to będzie za rok jak te wszystkie nówki, w tym moja, zapragną przeglądów? Coś chyba dostępność terminów i jakość może tąpnąć. Obym się mylił.
Nic ciekawego się nie dzieje, Toyota ma swoje plany i założenia o których nic nie wiemy. Na naszym forum były uśmiercane poszczególne modele Toyoty i jak widać nic się z tego nie sprawdziło.
ale dlaczego poza mną nikt z Colinów tam nie odpowiedział?
Nie ten target klienta do tego wiem z autopsji czym się kończy naprawa aut po "udanym" serwisie we własnym zakresie w domowym zaciszu.

Offline JerryW

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry hyb 2019
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Sierpnia 2024, 23:23:53 »
Witam na zacnym forum :) . Moja Camry od wiosny zeszłego roku zrobiła ponad 33 kkm. Rok 2019 produkcji,  i niby można by mieć gwarancję na 10 lat ( aktualny przebieg to 82 kkm) .   Podczas wysyłania wiadomości, pojawiły się następujące błędy:
Wiadomość przekracza dozwoloną długość (600 znaków).
też RAV4 hyb 23r

Offline JerryW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Sierpnia 2024, 23:24:52 »
600 znaków haha to już nie można więcej napisać haha
też RAV4 hyb 23r

Offline JerryW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Sierpnia 2024, 23:25:54 »
Nie serwisuję w ASO .  U siebie w mieście mam dwa warsztaty które się specjalizują w Toyocie i są mega ogarnięci. Umówienie się na czas i godzinę to żaden problem. Auto ogarnięte - oleje, filtry, weryfikacja zacisków hamulcowych i ich ewentualne przesmarowanie.  Innych usterek na razie nie stwierdzono (no baterie do kluczyka i alarmu haha ) .
też RAV4 hyb 23r

Offline JerryW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Sierpnia 2024, 23:27:17 »
jak to robicie że można coś więcej napisać lol ????
też RAV4 hyb 23r

Offline JerryW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Sierpnia 2024, 23:27:54 »
Na razie nie sprzedaję ale jak będę chciał to lol pojadę do ASO i zlecę wymianę oleju i będę mógł napisać - serwisowane w ASO haha.     A tak nawiasem taki przegląd i serwis z filtrami i olejami to chyba u moich przyjaciół to 1/5 ceny niż w ASO.   
też RAV4 hyb 23r

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Sierpnia 2024, 21:23:49 »
u mnie w nie aso a jacys podrzedni mechanicy za wymiane oleju i filtrow za robocizne obecnie w markach biora 500zl. jakas porazka. za jakas glupia geometrie potrafia rzadac 300zl i wiecej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl