Piszę nowy post ponieważ w serwisie powiedzieli, że problem jest ciekawy i będzie czasochłonny do rozwiązania.
Pacjent Auris 2 TS, silnik 1.6, rocznik 2013.
W czasie upałów wysiada klima. Przy czym w określonych warunkach. Z rozpoznania które zrobiłem to dzieje się to w temp powietrza dolotowego powyżej 45, przy normalnej temperaturze cieczy chłodzącej (90) i prawidłowej silnika ( równo połowa zakresu). Niezależnie od trasy, obciążenia silnika czy ustawień klimatyzacji. Klima po przeglądzie, dobiciu czynnika. Między tym przeglądem a pierwszymi przypadkami minął ponad miesiąc. Przy ponownym sprawdzeniu wyszło, że z układem klimatyzacji wszystko ok ale wywaliło kod błędu U0100 błąd komunikacji ECU. Do sprawdzenia będzie wiązka, kostki i sterownik silnika. Ktoś ma jakiś pomysł, albo przerabiał już coś takiego w praktyce? Szukam tropu, żeby przez dwa dni mi auta nie patroszyli w cenie 300 zł/h
PS. Czy to, że w aucie jest dołożona stacja gms, fotochromatyczne lusterko, kamera, składane lusterka oraz tempomat może być w magiczny sposób jakoś z tym powiązane że instalacja elektryczna głupieje?
Wysłane z mojego LM-Q630 przy użyciu Tapatalka