Autor Wątek: Akcje serwisowe CHR 2 gen  (Przeczytany 15773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Akcje serwisowe CHR 2 gen
« Odpowiedź #45 dnia: 06 Listopada 2025, 07:15:20 »
A zaraz następna kampania na sofcik do czujników parkownia: Toyota + Lexus prawie wszystkie wozy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Fariano

• Prawie Toyot
  • Samochód:: C-HR
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Listopada 2025, 18:45:56 »
Dzisiaj będąc w serwisie dostałem informację o tym żeby się umówić na tę akcję serwisową. Jest gdzieś informacja co ona zmienia? Szukając po vinie na stronie toyoty nie pokazuje żadnych akcji, a podobno ma to trwać 2 godziny :-(
I był Kolega na tej akcji? Coś to zmieniło?

Offline gorciu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II PlugIn
« Odpowiedź #47 dnia: 01 Stycznia 2026, 15:31:10 »
witam
właśnie 30 grudnia byłem na tych dwóch akcjach serwisowych czyli zmiana softu ( podobno groziło zgaszeniem wyświetlacza licznika podczas jazdy) i druga dotycząca czujników parkowania. Czas trwania 3 godziny.
pozdrawiam

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 02 Stycznia 2026, 22:51:07 »
witam
właśnie 30 grudnia byłem na tych dwóch akcjach serwisowych czyli zmiana softu ( podobno groziło zgaszeniem wyświetlacza licznika podczas jazdy) i druga dotycząca czujników parkowania. Czas trwania 3 godziny.
pozdrawiam

Dokładnie 2,5 h  :-)
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline hughmm

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Stycznia 2026, 08:33:38 »
Dzisiaj będąc w serwisie dostałem informację o tym żeby się umówić na tę akcję serwisową. Jest gdzieś informacja co ona zmienia? Szukając po vinie na stronie toyoty nie pokazuje żadnych akcji, a podobno ma to trwać 2 godziny :-(
I był Kolega na tej akcji? Coś to zmieniło?

Dopiero będę w lutym bo przed nowym rokiem nie mieli dopiętej procedury i mówili że raz się udaje raz nie. Raz podobno to trwało cały dzień bo były błędy. Teraz rzekomo już wszystko hula i trwa to około 3h.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Stycznia 2026, 15:06:53 »
Słuchajcie, a ta akutalizacja multimediów? Auto mam z czerwca 2024 ale dopiero teraz kupione i przejechane 100km. Akcje z licznikiem mam w planie i pewnie ogarnę to przy przeglądzie w czerwcu ale jeżdżąc po mieście zauważyłem, że czasami resetuje się połączenie z AndroidAuto. Chwilkę to trwa i automatycznie się restartuje i działa ale to upierdliwe jednak. Pewnie to jakiś wpływ zakłóceń na WiFi 5Ghz. Podobny problem miałem w Rav4 z modulem AAWireless ale tam wystarczyło ustawić kanał WiFi na jakiś najwyższy. Domniemam, że tu jest podobnie ale nie grzebałem jeszcze w ustawieniach i raczej wątpie, że da się to przestawić. ChatGPT twierdzi, że problem znany i w aktualizacji poprawili. Zrobią to w ASO czy da się samemu?
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2026, 15:08:24 wysłana przez marekj »
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Akcje serwisowe CHR 2 gen
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Stycznia 2026, 17:32:32 »
A masz w ogóle dostępną aktualizację? Jaka wersja oprogramowania?

Warto w sumie też wspomnieć że z jakiegoś nieznanego mi powodu bezprzewodowe AndroidAuto nie zależy tylko od radia, a jeszcze od jakiegoś innego modułu. Przynajmniej tak mi wyszło jak testowałem radia do C-HR mk2 na stole, podłączone jedynie do zasilania z zasilacza laboratoryjnego. CarPlay normalnie się łączył i działał, a AndroidAuto nie pozwalało na uruchomienie, w samym samochodzie to samo radio z tym samym oprogramowaniem i AA już normalnie łączy się.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Stycznia 2026, 22:42:41 »
Sorki za być może głupie pytania. Auto mam krótko i nie mialem jeszcze czasu przejrzeć instrukcję, a informacji typu aktualizacja i tak się w niej nie spodziewam. Szukajka na forum też niespecjalnie coś znajduje ale doczytałem w necie, że przez portal toyota.pl mozna z e-shopu ściągnąć odpowiednie pliki po VINie tylko, że ta strona nie działa. No nic moze zadziała jutro....

Poklikałem po tym radiu i nie ma informacji o dostępnej aktualizacji. Co do wersji to jest tam wiele modułów (???) wersje po kolei są takie:
2200, 2200, 2150, 3098, 2150, 2150, 2150, 1001  - te wszystkie różnią się tylko polem SCOMO ID i nagłówkiem nazwą modułu??? np. HU SW. Po part-no to jest właśnie ten tablet.

ostatni - MT SW ma wersję: 1008 - to moduł zegarów

Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Stycznia 2026, 23:10:31 »
2200
To jest nowsza chyba 2204, nie spodziewaj się dużo zmian.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline locarno

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TT
« Odpowiedź #54 dnia: 05 Lutego 2026, 22:34:43 »
Dzisiaj dostałem informację o akcji serwisowej do CHR Comfort 2024. Aktualizacja zegarów, czas trwania 3h. Wiadomo co ta aktualizacja zmienia i czy to na pewno jest tylko aktualizacja softowa?

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #55 dnia: 06 Lutego 2026, 06:31:02 »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla GR
« Odpowiedź #56 dnia: 13 Lutego 2026, 21:25:36 »
Słuchajcie, a ta akutalizacja multimediów? Auto mam z czerwca 2024 ale dopiero teraz kupione i przejechane 100km. Akcje z licznikiem mam w planie i pewnie ogarnę to przy przeglądzie w czerwcu ale jeżdżąc po mieście zauważyłem, że czasami resetuje się połączenie z AndroidAuto. Chwilkę to trwa i automatycznie się restartuje i działa ale to upierdliwe jednak. Pewnie to jakiś wpływ zakłóceń na WiFi 5Ghz. Podobny problem miałem w Rav4 z modulem AAWireless ale tam wystarczyło ustawić kanał WiFi na jakiś najwyższy. Domniemam, że tu jest podobnie ale nie grzebałem jeszcze w ustawieniach i raczej wątpie, że da się to przestawić. ChatGPT twierdzi, że problem znany i w aktualizacji poprawili. Zrobią to w ASO czy da się samemu?

Mam to samo. Android Auto humorzasty, natomiast Apple CarPlay działa bez zarzutu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl