Autor Wątek: Problem z eCall  (Przeczytany 4266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marian54

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris 3 i 4
Odp: Problem z eCall
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Sierpnia 2024, 02:18:19 »
Dzięki za rade szukałem akumulatora i nie mogłem znaleźć aż zrobiłem coś czego nie robi prawdziwy mężczyzna zajrzałem do instrukcji ogólnie ciężka jest w obsłudze bo literki i dużo ale znalazłem. niestety nie chce mi się w to bawić i zrobię jak mówisz zadzwonię sprawdzę czy działa jeśli nie to Toyota i tyle,bo poczułem się jakbym leżał (odpukać) pod respiratorem i producent wypuścił aktualizację bo czasem przestawały działać jest bezpieczniej ale przez błąd serwisanta w nocy mnie poduszka
Dziękuję ci za pomoc 

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Sierpnia 2024, 12:47:37 »
Akumulator pod kanapą tylna, z prawej strony. Dostęp przez zdjęcie osłonki z dwoma kołeczkami.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Września 2024, 08:21:05 »
Tam nie ma baterii czasem którą powinno się wymienić co 3-4 lata?

dcm sam wysyła info o stanie baterii na serwer, dodatkowo jeśli będzie zużyta to wypluje błąd
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Piter93

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: ct200h
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Września 2024, 20:58:36 »
dcm sam wysyła info o stanie baterii na serwer, dodatkowo jeśli będzie zużyta to wypluje błąd

Jest to ocena stanu naładowania akumulatora 12V a nie akumulatorka 3,2V wewnątrz modułu.
« Ostatnia zmiana: 17 Września 2024, 21:01:50 wysłana przez Piter93 »

Offline Marian54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Września 2024, 16:48:24 »
Hejka długo mnie nie było bo chciałem opisać jak to się zakończyło ale opiszę jak jest teraz. Pojechałem do aso i powiedziałem że po naprawie nie działa eCall zostałem mile obsłużony i od razu samochód wzięli na testy które trwały ponad 4h jednak jak się dowiedziałem żaden system błędów nie powoduje eCall i głośniki działają jednak nie słychać rozmowy i prawdopodobnie operator się rozłącza takie jest założenie,

Offline Marian54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Września 2024, 16:50:22 »
sprawa została przekazane do Centrali i czekam na odpowiedź a aso powiedziało że postarają się to zrobić bezkosztowo dla mnie. W aso byłem ponad tydzień temu ale dalej pamiętaj o tej sytuacji i jak dzwoniłem dziś dalej czekają na odpowiedź
Pozdrawiam i dziękuję dam znać jak się rozwinie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl