Autor Wątek: Bezprzewodowy Android Auto - problemy  (Przeczytany 7096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klincord

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 1,8
Odp: Bezprzewodowy Android Auto - problemy
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Października 2024, 20:01:20 »
Dalej testuję. Sprawdzałem czy mam wyłączanie WiFi po jakimś czasie ale wszystko jest wyłączone.
Dodatkowo czasami potrafi AA się nie podłączyć i całą drogę jadę bez. Albo ni z tego czy owego zaskoczyć w połowie drogi (jadę 2x po 45-60 min dziennie do pracy). Szukam dalej rozwiązania.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Października 2024, 20:16:15 »
Słabo szukasz. Już napisałem z czym jest problem.A wi-fi zostaw w spokoju. Do niczego nie jest potrzebne.

Wysłane z mojego SM-A145R przy użyciu Tapatalka

Offline klincord

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Października 2024, 19:06:38 »
Słabo szukasz. Już napisałem z czym jest problem.A wi-fi zostaw w spokoju. Do niczego nie jest potrzebne.

Hmmm... napisałeś co prawda kilka razy ale nie widzę tam rozwiązania problemu.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Października 2024, 09:34:09 »
ale nie widzę tam rozwiązania problemu.
Problem generalnie jest po stronie użytkownika nie do rozwiązania. Jest tylko środek przeciwbólowy który znasz i napisałeś,że stosujesz (zapewne jak nie zapomnisz).
AA Ci się nie uruchamia,jak jesteś GOŚĆ. W moim aucie AA się sam nie uruchamia,muszę go tapnąć. W zależności od wersji softu,są dziwne zachowania systemu. U mnie jest tak-wciskam POWER,wajcha na R lub D i jestem GOŚĆ.
Aby załadował się mój profil,muszę spokojnie czekać z wajchą na P. Jedyny sposób to składaj reklamację. Tylko zmiana softu może nas uratować,co wcale pewne nie jest.
Jakie masz wersje softu?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Października 2024, 13:48:14 »
Ciekawe że tak długo czekasz na załadowanie profilu, u mnie w CHR mk2 od razu wie kto jest kto, mogę to poznać choćby po tym że ja mam cały interface po angielsku a drugi kierowca po polsku.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Października 2024, 14:22:51 »
I tak powinno być,ale nie jest. Masz lepsze auto. Ja mam bubla made in japan

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Października 2024, 21:50:48 »
Nie wiem, to naprawdę brzmi jakby auto logowało kierowcę jedynie po telefonie, połączenie BT może chwile trwać, a kluczyk musi rozpoznać od razu. No chyba że masz keyless, nie wiem czy jest w podstawie i wsiada oboje kierowców na raz, to system świruje.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Października 2024, 05:31:58 »
Masz rację,ma poznać po telefonie ponieważ jest dwóch kierowców,a kluczyk używają ten sam.

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Października 2024, 07:57:40 »
Może usuń dla testu drugiego kierowcę i zobaczysz czy się poprawi. Wtedy powinien Cię logować po kluczyku. Albo drugi kierowca musi zacząć używać drugiego kluczyka...

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Października 2024, 09:03:20 »
Wtedy powinien Cię logować po kluczyku.
To nie powinno mieć znaczenia po czym loguje. Odpalam Power i ruszam,a system niech się ładuje tak długo jak musi,ale musi mnie "zobaczyć".
Niestety wtedy jest ślepy i ładuje GOŚCIA. Błąd softu. Żona ma Yarisa Crossa i tam nie ma takiego problemu. W CHR znajomych też to zjawisko nie występuje.
Odpalają ,ruszają a system jeszcze się ładuje. U mnie jest jeszce taki myk,że jak zrobi ze mnie Gościa, to po zatrzymaniu i wajcha idzie na P, to wtedy ładuje profil.

Offline klincord

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Listopada 2024, 23:03:30 »
ale nie widzę tam rozwiązania problemu.
Problem generalnie jest po stronie użytkownika nie do rozwiązania. Jest tylko środek przeciwbólowy który znasz i napisałeś,że stosujesz (zapewne jak nie zapomnisz).
AA Ci się nie uruchamia,jak jesteś GOŚĆ. W moim aucie AA się sam nie uruchamia,muszę go tapnąć. W zależności od wersji softu,są dziwne zachowania systemu. U mnie jest tak-wciskam POWER,wajcha na R lub D i jestem GOŚĆ.
Aby załadował się mój profil,muszę spokojnie czekać z wajchą na P. Jedyny sposób to składaj reklamację. Tylko zmiana softu może nas uratować,co wcale pewne nie jest.
Jakie masz wersje softu?
Quest załadował mi się może raz, dwa razy mnie wylogował z konta (ponowne logowanie)
problem z limitem czasu podłączenia (pojawiający się komunikat na sekundę na ekranie) występuje bardzo często (chociaż najczęściej po rozmowie tel.) i jestem przekonany że jest to problem z siecią -AA łączy si e po WiFi

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Listopada 2024, 08:50:28 »
Quest załadował mi się może raz
A skąd wiesz? Sprawdzasz za każdym razem?
Ten system jest taki "cwany" że wyświetla Witamy Jacek by  po cichu załadować GOŚCIA. Tak przynajmniej zachowuje się moja wersja.
Ty nie chcesz się pochwalić jaką masz. Dlaczego?

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Listopada 2024, 08:53:59 »
jestem przekonany że jest to problem z siecią -AA łączy si e po WiFi
Najpierw wyłącz w tablecie wi-fi. Wyłącz system. Teraz wyłącz w telefonie wi-fi i włącz system.
Obserwuj co się stanie. Potem wyciągnij wniosek z tego doświadczenia i pochwal się nam tu na forum.

Offline klincord

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Listopada 2024, 19:14:48 »
jestem przekonany że jest to problem z siecią -AA łączy si e po WiFi
Najpierw wyłącz w tablecie wi-fi. Wyłącz system. Teraz wyłącz w telefonie wi-fi i włącz system.
Obserwuj co się stanie. Potem wyciągnij wniosek z tego doświadczenia i pochwal się nam tu na forum.
AA łączy się po WiFi (wygląda to jak WiFi Direct - bezpośrednie połączenie pomiędzy urządzeniami), BT jest tu w celu ustawienia parametrów połączenia. Sam protokół BT jest za wolny aby AA działało płynnie bezprzewodowo. Nie kumam również tego tego czepiania się profilu gość - mi się nie włącza (raz coś się pojawiło na 2 miesiące). Zauważyłem również że po rozmowie tel. na słuchawkach BT (a dokładnie BT w aparacie słuchowym) (nie zawsze korzystam z głośnomówiącego systemu Toyoty) te sekundowe/kilkusekundowe rozłączenia występują częściej (zakłócenia BT słuchawek? BT i WiFi pracują na tym samym paśmie 2,4 GHz)

Offline jzogala

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Lutego 2026, 09:51:49 »
Czy ktoś znalazł jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu? Mam wrażenie, że mam dokładnie to samo w Toyocie Corolli odebranej 2 tygodnie temu (rocznik 2025)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl