Autor Wątek: Pomocy...  (Przeczytany 3117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neo1980

• Toyot Leżący
  • *
Pomocy...
« dnia: 25 Października 2024, 16:29:49 »
Witam wszystkich, mam problem -od 2 dni wyświetla mi sie bład żółty trójkąt i sprawdź system hybrydowy... raz się pali po czym przy następnym odpaleniu znika i cały dzień ok. Po 8 godzinach odpalam i znowu to samo. Szukam kogoś kto mógłby mi pomóc i zdiagnozować go. Błędy jakie udało mi się z czytać to P3190 i P0A0F. Jestem z okolic Pyskowic- Gliwic

Offline Neo1980

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Pomocy...
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Października 2024, 17:47:42 »
Teraz próbowałem coś więcej odczytać i znalazłem jeszcze coś takiego... Engine code: C3541, P069A, C0107, C2C41, P0B21

Offline Neo1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Października 2024, 18:48:42 »
Witam, może ktoś polecić gdzie mogę podjechać i zweryfikować co jest nie tak - Gliwice i okolice - dzięki

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Października 2024, 07:55:41 »
moze  jesli bez tych bledow to bateria trojkat smierci i reszta jego braci
  ale jak juz pewnie znalazles zdycha pompa paliwowa prawdopodobnie  a reszta bledow moze stare moze nowe ,  (w p3 nie ma zadnych filterkow)

zapisz te ktore sa (gdzies na kartce lup pdf )  skasuj ecu  przejedzi i zobacz co wyskoczy co zostaje .

najlepiej uzyj techstrema (obd2)

zobacz  na priuschat  jesli chcesz to sam ogarniac  a jak nie to szukaj b
kogos od toyoty ogarnietego .

moze jestem slepy ale nie wiem co to za auto prius 2-3 -4    :shock:

good luck.
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2024, 08:00:19 wysłana przez sirkris55 »
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline Prius V Lodz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: prius v
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopada 2024, 07:59:32 »
Witam, koledzy mam taki problem od 3 dni, auto jeździ bardzo dobrze , ale rano jak go włączam pojawia się czek , muszę odłączyć mały akumulator na 5 min i wszystko gaśnie il, dzisiaj rano dodatkowo po włączeniu rano pojawiły się kontrolki i auto jak by się wyłączyły, po odpięcie klemy na 5 min wszystko wróciło do normy, co to może być ??
Proszę o jakąś podpowiedź

Offline Prius V Lodz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Listopada 2024, 08:11:42 »
Kolega mi wczoraj w ciągu dnia sprawdził to niestety żaden błąd się nie zapisał, ktoś ma jakiś pomysł co to może być ?

Offline Dolo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius III
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Listopada 2024, 13:04:54 »
Błąd może być poważniejszy, trzeba by pojechać na komputer i sprawdzić.

Offline Neo1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Listopada 2024, 21:44:28 »
Chciałbym sprawdzić czy wszystko ok z pompą- jakieś rady jak ją zweryfikować, jakie powinno mieć cisnienie - proszę o podpowiedź- dzięki

Offline Prius V Lodz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Listopada 2024, 07:42:36 »
Już wiem że problem jest z baterią, mam w Priusie V że stanów baterie podobno taka sama jak jest w Priusie 3 , dowiedziałem się że w Priusie plus są lepsze baterie , czy można taką założyć do mojego ? Ktoś się orientuje ? Albo czy można np od corrolli założyć , chodzi mi żeby była od nowszego auta

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Listopada 2024, 07:55:08 »
Nie
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Listopada 2024, 17:55:24 »
Chciałbym sprawdzić czy wszystko ok z pompą- jakieś rady jak ją zweryfikować, jakie powinno mieć cisnienie - proszę o podpowiedź- dzięki

rozumiem ze chodzi ci o pompe paliwowa :-)))   dobrze jest doprecyzowac :-)))
w techstremie masz mozliwosc zrobienia testow podzespolow nie wiem czy bedzie tam wyswietlone cisnienie  i musisz sie dowiedziec z materialow serwisowych jakie powinno byc cisnienie przewaznie jest to kolo 4 barow ale rozne auta maja rozne cisnienia .

ewentualnie manometr wpiac w instalacje i zobaczyc wtedy cisnienie , moze warto zobaczyc co jest w baku jak wyglada sitko troche mozolnej pracy .  (moze paliwo slabe zlej wszystko i zalej cos dobrego moze jakis dodatek na poczatek to najmniej roboty)

chyba nie napisales nadal jakie masz auto , lub jestem nadal slepy .

nie spotkalem sie jeszcze zeby w p3 pompa paliwowa padla ale ja jestem amator takze coz. (chyba ze przy gazie  lpg jesli jest odcieta pompa paliwowa na stale a ktos jezdzi tylko na lpg badz uporczywie na rezerwie to wtryski wtedy tez padaja - zapieka sie czasem )

ogolnie to chyba potrzebny ci ktos ogarniety w toyotach  bedzie szybciej raczej.
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2024, 17:58:39 wysłana przez sirkris55 »
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline Neo1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Listopada 2024, 14:26:00 »
Tak, posiadam P3... w przyszłym tygodniu podepnę manometr i zmierzę cisnieni, może i wyjmę i zobaczę w jakim jest stanie- może jakiś syf zobaczę. Najgorsze jest to, że od 5 dni jeżdżę po jakieś 20km i nic się nie dzieje.Z jednej strony ok, ale obawiam się że jak dam żonie aby znowu jeździła Toyotą do pracy to coś się odje...
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2024, 14:28:16 wysłana przez Neo1980 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl