Autor Wątek: Comfort, a Style  (Przeczytany 21738 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Undec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II gen 1.8
Odp: Comfort, a Style
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Października 2024, 21:03:42 »
Z kad ten bon się tam wzioł? Masz jeszcze inna toyotę? Ja mam rav4 awdi 2022r i punktów żadnych nie mam

Wysłane z mojego motorola edge 30 neo przy użyciu Tapatalka

nie mam pojęcia, miałem yarisa, potem CHR 2020 i teraz CHR druga generacja. Może przez to, że wszystko mam u jednego dilera i jestem stałym klientem?

Offline Undec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II gen 1.8
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Października 2024, 21:07:43 »
A małe ps. jeszcze - spalanie wersji 1.8 - z własnych doświadczeń możecie podac?

od odbioru minęły równe dwa tygodnie u mnie. Spalanie z 710 km przejechanych to 3.8 (od poniedziałku do piątku dojazd do pracy 18km dziennie drogą krajową, w weekendy podróż do miasta obok czyli 100 km dziennie) :)

Offline Czlw

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 1.8 2024
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Października 2024, 00:14:58 »
A małe ps. jeszcze - spalanie wersji 1.8 - z własnych doświadczeń możecie podac?

Mam spalanie teraz 4,2 – 4,6 (1.8 Comfort, Warszawa), oczywiście to zależy…

Wybrałem Comfort (różnica cenowa). Też miałem chyba w lipcu bon Toyota More 3500 zł (nie pierwsza moja Toyota). Czujniki zamówiłem w ASO oddzielnie: przód 1100 + tył 1100 zł. (uważam że można taniej nie w ASO). Multimedia z mniejszym ekranem, ale funkcjonał ten sam (potwierdzili w ASO).

Nie ma w Comforcie oświetlenia salonu nastrojowego – i właśnie jestem ciekaw – mi się wydaje że LEDy są zamontowane jak w innych wersjach, bo te pasy na kokpicie są - tylko chyba nie są podłączone,  brak modułu do nich… ale proszę bardzo…, podłączyć 12V i przycisk – i będą sobie przepięknie świecily niech w jednym kolorze ale wystarczy. Czy macie opinie?

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Października 2024, 10:02:58 »
po co dublujesz pytania?

Offline locarnos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TT
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Listopada 2024, 22:44:48 »
Czy wersja Comfort posiada PKSB?

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Listopada 2024, 08:19:26 »
o ja cie! Sam niedawno wybieralem toyote, ale takich informacji szukalem tutaj https://pdf.sites.toyota.pl/spec_ng_toyota_c-hr_2024.pdf, a nie na forum. I w ofertach od dealerow, ktorych wszystkich w promieniu 100km zalalem zapytaniami ofertowymi.
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2024, 08:21:06 wysłana przez tato60plus »

Offline locarnos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Listopada 2024, 08:52:23 »
W takim razie zapytam dealera, ponieważ w cenniku ani w ofercie auta jaką otrzymałem nie ma wzmianki o tym systemie. Chyba, że jest on na tyle podstawowy, że nikt o tym nie wspomina.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Listopada 2024, 09:26:44 »
w cenniku ani w ofercie auta jaką otrzymałem nie ma wzmianki o tym systemie. Chyba, że jest on na tyle podstawowy, że nikt o tym nie wspomina.
czyz nie znaczy to, że nie ma? Co prawda, skrot ktory wymieniasz, nie wystepuje w pdfie, jednak spojrz, w ktorej wersji wystepuje wykrywanie poprzecznego ruchu za pojazdem. Nie jest to cos tak podstawowego, co by mial comfort-prawie-golas.

Offline locarnos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Listopada 2024, 09:47:18 »
Według cennika Comfort posiada "System ostrzegania o ruchu poprzecznym z tyłu pojazdu (RCTA)"

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Listopada 2024, 13:50:44 »
I go ma, przy cofaniu na aktywnej kamerze pojawiają się strzałki i sygnał dźwiękowy jeśli jakieś auto nadjeżdża z lewej lub prawej. Z tego co rozumiem w wyższych wersjach dodatkowo auto potrafi samo zahamować, tu nic się nie dzieje poza dźwiękiem i strzałeczkami. Szczerze zaskoczony jestem że nie da się tego włączyć jakimś komputerem serwisowym, wydaje się że ten system korzysta z radarów od BSM i tylnej kamery. Choć może używa czujników parkowania do oceny odległości... Tak, musi tak to robić. Wszystko jasne.
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2024, 13:53:16 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline locarnos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Listopada 2024, 15:55:36 »
Czyli mogę zakładać że PKSB jest obecne w wersji Comfort?

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Listopada 2024, 16:15:32 »
Nie ma. Są tylko systemy wymienione w opisie cenniku

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Listopada 2024, 16:21:21 »
Czyli mogę zakładać że PKSB jest obecne w wersji Comfort?

Wersja Comfort ma dokładnie to co jest wypisane i odpowiednio zaznaczone w cenniku. Nic więcej, nic mniej.

Z strony Lexusa:

Układ automatycznego hamowania podczas parkowania (PKSB) wykorzystuje informacje wizualne i dźwiękowe pozyskiwane przez system ostrzegania podczas parkowania (PKSA) oraz system ostrzegający o pojazdach nadjeżdżających z kierunku poprzecznego, pomagając kierowcom zatrzymać samochód, jeśli kolizja jest nieunikniona. Układ ten wykrywa przeszkody wokół całego samochodu za pomocą sonarów, redukując siłę napędową i zwiększając siłę hamowania podczas jazdy z małą prędkością.

Układ automatycznego hamowania podczas parkowania wykrywa przeszkody wszędzie tam, gdzie mogą wystąpić, zapewniając tym samym całkowite poczucie bezpieczeństwa. W przypadku rozpoznania z przodu lub z tyłu nieruchomych obiektów, takich jak ściany, system generuje ostrzeżenie dźwiękowe, wyświetla informację o zagrożeniu na ekranie i włącza hamulce, zwiększając przy tym ich siłę działania. Jeśli przeszkoda zostanie wykryta z tyłu przez system ostrzegania o pojazdach nadjeżdżających z kierunku poprzecznego, układ automatycznego hamowania podczas parkowania powiadomi o tym kierowcę i spróbuje zatrzymać pojazd w celu uniknięcia kolizji.

Wedle tego opisu chyba żadna wersja CHR nie ma takiego systemu, ewentualnie jego poszczególne części.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline locarnos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Listopada 2024, 16:44:25 »
Któraś wersja musi to mieć, ponieważ w instrukcji jest podrozdział o tytule "PKSB (Układ wspomagania hamowania podczas parkowania)*"

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Listopada 2024, 17:44:33 »
Któraś wersja musi to mieć, ponieważ w instrukcji jest podrozdział o tytule "PKSB (Układ wspomagania hamowania podczas parkowania)*"

W instrukcji jest też opis zegarów z 7" wyświetlaczem które z tego co sprawdzałem są dostępne jedynie w podstawowej wersji dedykowanej na UK.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl