Cześć, ja miałem w swojej Ave stuki w tylnej osi, którego nie mogli zlokalizować w serwisie. Co prawda była to Ave Liftback 1.8 benzyna z 1998r, ale one są z tylu zbudowane tak samo.
Miałem podobne objawy jak ty, po kilku wizytach w ASO, powiedziano mi ze mam do wymiany drażki reakcyjne wzdłużne, ale jak się zapytałem ile kosztuje naprawa (czyt. wymiana na nowe) cos kolo 800zł sztuka to im podziękowałem i na jakiś czas przestało mi przeszkadzać to stukanie.
Ale przy najbliższej wizycie u znajomego na kanale sam zacząłem szarpać wszystkim co możliwe a znajduje się w okolicach tylnego zawieszenia lub jest jego częścią. I co się okazało - SAM ZNALAZLEM USTERKE - dziwne stukanie wydobywało się nie z drążków reakcyjnych ale ze stabilizatora poprzecznego tylnego zawieszenia, a dokładniej z luzów które się pojawiły między nim a dwoma gumami mocującymi go do podwozia. Usterkę naprawiłem sam wymieniając te gumy (całość kosztowała mnie 80zł) nie licząc mojej pracy chyba z 2 godziny, bo dojście jest z lekka kijowe.
Teraz mam Ave po FL z 2001r. i na razie nic nie stuka z tylu, ale jak zacznie to pierwsze co to sprawdzę właśnie te gumy.
Może i u ciebie jest podobna sprawa.
Pozdrawiam