"I policjant na miejscu stwierdził że powodem kolizji były retrofity, czyli tak głęboko szukał gdy miał już na talerzu brak przeglądu. W ogóle to co się nagrało, bo z opisu wynika że jechały dwa auta na przeciw siebie, i w pewnym momencie pani zjechała na przeciwny pas i doszło do otarcia pojazdów. Przecież to się nie trzyma kupy. Ewentualnie jeśli gość jechał na długich, albo miał jakiś lightbar zamontowany, ale to nie o tym temat. OC może zrobić regres na sprawcę bo nie miał przeglądu, ale muszą udowodnić że to była przyczyna wypadku, brzmi jak wieloletnia sprawa w sądzie która nie wiadomo jak się skończy. Brzmi jak kompletnie wymyślona historia pod tezę, chętnie bym zobaczył ten filmik jeśli istnieje.
[/quote]"
Kobieta jechała swoim pasem - na nagraniu było widać że nie przekroczyła przerywanej linii na drodze. To ten gość na lekkim łuku drogi przekroczył linie uszkodził cały lewy bok. Ta kobieta twierdziła że była też oślepiana światłami dlatego przy sprawdzaniu świateł policja stwierdziła że ma założone nielegalne ledy. Skoro na dodatek nie miał aktualnych badań technicznych i na łuku drogi przekroczył linie, to wina jest w 100% jego. Nie wiem jak to do końca się skończyło bo gdy zgrali sobie nagranie z mojej kamerki i wypytali mnie o całe zdarzenie mogłem odjechać. A swoją drogą oślepianie przez złe światła jest dość częstą przyczyna wypadków. Może w tym pierwszym wpisie żle to napisałem , co mogłoby sugerować że to te ledy były przyczyna wypadku. Chodziło mi o to ze w różnych sytuacjach można dostać mandat i stracić dowód rejestracyjny za montowanie nielegalnych w naszym kraju ledów. Nagrania już nie mam , bo kamerka nagrywa w pętli i już dawno jest nadpisane.