Autor Wątek: Problem z leasingiem, Toyota odmawia zafakturowania  (Przeczytany 1182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JasnoZielona

• Początkujący
  • Samochód:: Yaris Cross
Problem z leasingiem, Toyota odmawia zafakturowania
« dnia: 23 Listopada 2024, 16:38:06 »
Witajcie, proszę o pomoc/poradę.

Korzystam z usług pośrednika w finansowaniu leasingu aut -Superauto.pl. Oto sytuacja w skrócie:

-w październiku zaproponowali bardzo korzystną cenę za TYC premiera+vip,- , mówili że „udało się uzyskać rabat flotowy od importera”

-Podpisana została umowa przedwstępna z superauto i wpłacona kaucja na rezerwację konkretnego egzemplarza w systemie toyoty.

-Potem ustaliliśmy warunki leasingu przez  Superauto i w tym tygodniu podpisana została umowa leasingowa z bankiem (opłata wstępna jeszcze nie poszła)

-Teraz pośrednik mnie poinformował, że dostał info od dealera że się pomylił, i nie może nam zafakturowac auta w cenie jaka jest na umowie. Że to błąd, że niby będzie stratna toyota. Proponuje cenę o 10% wyższa (!)

Czy spotkaliście się już z takimi ”praktykami”?

Czy dealer ma prawo się takzachowac?

Czy mogę jakoś wyegzekwować utrzymanie pierwotnych warunków umowy?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Problem z leasingiem, Toyota odmawia zafakturowania
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Listopada 2024, 16:44:07 »
Jeśli dobrze zrozumiałem to Leasingodawca zaproponował ci takie warunki, więc pozostaje ci przeczytać dokładnie umowę i wyciągnąć wnioski czy na tym etapie cokolwiek jest wiążące.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Problem z leasingiem, Toyota odmawia zafakturowania
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Listopada 2024, 19:47:29 »
Ty nie jesteś klientem Toyoty tylko Superauto. Pytanie co mówi Twoja umowa z Superauto? Ty miałeś ofertę i umowę masz z Superauto. Ergo nie interesuje Cię stanowisko Toyoty.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl