Autor Wątek: Avensis 2003r. Jak odłączyć brzęczyk niezapiętych pasów?  (Przeczytany 36218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zombie

• Gość
ave '03 jak wy³±czæ cholerny brzeczyk od pasów
« Odpowiedź #30 dnia: 01 Listopada 2004, 19:51:01 »
Witam. A u mnie działa.

Zastosowałem radęz poprzedniego posta: "Wsiadam, zamykam drzwi, wlaczam zaplon, ustawiam na ODO, wylaczam zaplon, wlaczam zaplon, przyciskam przycisk pod ODO, odliczam sobie te 10-12 i zapinam pas. Wlacza mi sie b - on - naciskajac przycisk pod ODO przelaczam na b - off. Nastepnie wlaczam silnik, przejezdzam z pare metrow, az przeszkoczy wyswietlacz na ODO i gotowe"

i działa.  A czy ktoś zna metodęna zgaszenie żaróweczki od sygnalizatora niezapiętych pasów na desce? No może poza wyjęciem żarówki lub jej przepaleniem :-)
Pasy zapinam, ale już po ruszeniu, czasami od razu,  czasami po paru kilometrach. Uważam ten samochód za zbyt niebezpieczny aby nie zapinać....

Pozdrawiam,

jagjag

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 01 Listopada 2004, 21:56:03 »
No i działa . Problem tkwił w tym , że za wcześnie zapinałem pas , bo robiłem to tuż po włączeniu zapłonu i wciśnięciu guzika kilometrów, nie odczekując tych „10-ciu sekund”. Przełączyłem sobie na OFF . Jeszcze nie sprawdzałem tego „w praniu”, ale już mi sięhumor poprawił. Wielkie dzięki dla Avangera.
Jeszcze jedno u mnie sięprzełącza na kilometry przy następnym przekręceniu kluczyka bez uruchamiania silnika .

avanger

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 01 Listopada 2004, 23:08:09 »
Swietlnego ostrzerzenia nie wiem jak wylaczyc, pewnie jedynie diode wywalic.

No, dobrze ze Wam dziala, bo juz swira dostawalem jak to w calej Europie dziala, mi dziala, a Wam nie dziala  :roll  :wink:

Co do nie przejezdzania paru metrow, to proponuje tak nie robic. Czesto pojawia sie problem taki, ze znika funkcja zmieniania ostrosci swiecenia wskaznikow. Wyjsciem z tego jest powtorzenie dzialan, jakbysmy chcieli wylaczyc brzeczyk od pasow, tylko tym razem nie zmieniamy z on na off. Zostawiamy jak jest, przejezdzamy pare metrow, az wskoczy znowu ODO i finito.

Zombie

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 01 Listopada 2004, 23:18:53 »
UWAGA!
proponujętakie zawody: ile da sięprzejechać metrów/kmetrów? od startu do chwili załączenia drugiego poziomu wyjca od pasów  :lol:

Dane mogą być bardzo interesujące, np. porównanie motoryzacji z benzyną lub D4D, sedana z kombi, koloru czarnego i szarego (niektórzy twierdzą, że żółty jest najszybszy  :abadgrin )
Pozdrawiam czekając na wiarygodne dane  :-DD

aflinta

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Grudnia 2004, 17:28:49 »
A ja znalazłem cos takiego: http://www.artline-online.de/avensis-functions.htm - może to kogoś zainteresuje, niestety jest to w pogańskiej mowie, a ja nie opanowałem języka Goethego :(

karlos7

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Grudnia 2004, 10:33:29 »
dziekuje , ale moja toyota jest niestety ale u blacharza... mialem nie mile spotkanie z suzuki. ale juz niedlugo znowu bede mial ja w posiadaniu. To jest naprawde super auto, ciesze sie ze jest cos takiego jjakl ten klub ! Na domiar tego pracuje w serwisie toyoty takze mam wiele info jesli chodi o toyotki  :-DD

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Grudnia 2004, 10:38:40 »
Karlos7

Łaskawco, a co Ty robisz w serwisie Toyki??? I w którym, to może dogadamy sięjako Klub i będziecie mieli stałych klientów?

karlos7

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Grudnia 2004, 10:46:12 »
na wlochach, pracuje tam , zarabiam a i robie co lubie.

karlos7

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Grudnia 2004, 10:48:30 »
przyjezdza paru klubowiczow, zabserwowalem to. dzieki za info co do brzeczyka w aveniu T250, dobra informacja

enzo

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Marca 2005, 19:46:01 »
Zobacz avenger za ile ludzie sprzedają taką wiedzęjaką Ty nam tu za darmo rozdajesz :-) za co chwała Ci  :modlitwa

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=44054896

Pozdrówka

zbyszekp

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Marca 2005, 20:47:49 »
W Corollce też to zadziałało. Wielkie dzięki. Jeżdżęw pasach ale czasami muszępodjechać kilkadziesiąt  metrów po drodze którą jeżdżętylko ja (garaż-śmietnik).

toreador

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Września 2005, 22:29:02 »
Cytat: avanger
No, dobrze ze Wam dziala, bo juz swira dostawalem jak to w calej Europie dziala, mi dziala, a Wam nie dziala  

U mnie dziala w Verso 1.8.
Wielkie dzieki

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Września 2005, 09:42:39 »
He, he, a w mojej Ave Verso nic nie piszczy, nic nie miga, a oświetlenie wskaźników wygodnie reguluje siępokręcaniem dzyndzla od przełączania drogomierza. Czyżby to Europa winna była przerostowi techniki nad zdrowym rozsądkiem, nie Japonia??? :)

T.

padre111

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Września 2005, 10:39:22 »
ave 2002 d4d i pytanie o czujnik pasow
czujnik pasow kierowcy /bo tylko taki mam na konsoli/ swieci sie gdy sa niezapiete przez ok 15 sek. a pozniej samoczynnie gasnie czy tak ma byc? czy mam cos skopane?

dimas

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 08 Września 2005, 11:29:49 »
Cytat: padre111
ave 2002 d4d i pytanie o czujnik pasow
czujnik pasow kierowcy /bo tylko taki mam na konsoli/ swieci sie gdy sa niezapiete przez ok 15 sek. a pozniej samoczynnie gasnie czy tak ma byc? czy mam cos skopane?

W mojej Ave z 2001r jest dokładnie tak samo, więc najprawdopodobniej wszystko jest oki  :athunbsup

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl