0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
RAV4 spadek o 30%
Trochę jeździłem cx5 i jest ciszej ale czy taka kolosalna różnica to raczej bym nie powiedział.
Jeżeli rzeczywiście nowa Ravka będzie miała 236 kM na rynek USA, a u nas 191, to nie ma wg mnie argumentu wymiana na zwykłą hybrydę i przesiadka z 222 kM na 191. Jedyny logiczny wybór to Plug-In pomimo mniejszego bagażnika.
Cytat: Hillbilly w 28 Maja 2025, 10:44:12Jeżeli rzeczywiście nowa Ravka będzie miała 236 kM na rynek USA, a u nas 191, to nie ma wg mnie argumentu wymiana na zwykłą hybrydę i przesiadka z 222 kM na 191. Jedyny logiczny wybór to Plug-In pomimo mniejszego bagażnika. Zastanawiam się czy dla osoby które decydują się na takie auta (wolnobieżne przystanki) jest ważny parametr mocy i w dodatku hybrydy z ograniczeniem prędkości ?
Plug-In pomimo mniejszego bagażnika.
jak zapakuję auto po dach, bagażnik dachowy jadąc z rodziną to auto o mniejszej mocy jednak się czuje przy wyprzedzaniu, jest różnica, na pusto na pewno nie jest to mocno odczuwalne.
Jest faktycznie mniejszy bagaznik w pluginie?
dodali 20-pare KM bez wplywu na osiagi
Cytat: JanuszTracz w 28 Maja 2025, 13:11:37dodali 20-pare KM bez wplywu na osiagiA można tak? Czy wzrost mocy nie powoduje wzrostu momentu obrotowego i odwrotnie?
Cytat: SNCF w 27 Maja 2025, 12:44:24RAV4 spadek o 30%Ale to jest tabelka flotowa. Rynek indywidualny jest całkiem inny.W kwietniu rynek indywidualny to:1. KIA Sportage - 627 szt.2. Toyota C-HR - 581 szt.3. Toyota Yaris Crooss - 491 szt.....7. Toyota RAV4 - 361 szt.Tych z dwu pierwszych miejsc, Corolli i Octavi nawet nie ma w pierwszej dziesiątce kupowanych indywidualnie.https://samochody.pl/blog/wpis/ranking-najczesciej-kupowanych-samochodow-przez-klientow-indywidualnych-w-polsce-kwiecien-2025