Dalej nie rozumiesz jak działa pakiet ogniw w baterii. Szkoda już więcej pisać.
Podsumuję to tak: Każde twoje działanie do tej pory to pokaz niewiedzy i stwarzanie niebezpieczeństwa.
Końcowa rada: Kupno całej używanej, regenerowanej czy nowej baterii będzie cię kosztować wielokrotnie mniej niż końcowe podsuwanie kosztów twojego działania.
Dziękuję za radę a ty dalej mnie nie rozumiesz, ja się uczę, wiedza bez cenna.
Nie znając elektryki doprowadziłem do powstania własnej instalacji słonecznej. Moja ciekawość zaprowadziła mnie do powstania jedynej prasy w polce. Prasa wyciska olej z nasion. Jest to prasa drewniana i olej niema styczności z metalem. Po drugie jest to prasa zimna, więc olej nie nagrzewa się ani grama. Mam również jedyną instalację na świecie {możliwie, że ktoś ma ale nie spotkałem się z tym} produkuję oleje eteryczne na wodzie źródlanej. Takie olejki wymiatają wszystkie bakterię i wirusy nie tylko u mnie no i całej okolicy. Niema w moim domu od lat żadnych choróbsk. Moje dzieci pod czas pandemii chodzili do szkoły i mieli zajęcia z żywymi nauczycielami a nie siedzieli jak ich rówieśnicy za komputerami.
Dwa miesiąca temu robiłem rentgen kolana (kuleję nie mogę chodzić) lekarz mówi, że wymaga stałej rehabilitacji (Czerkawskim mogę przysłać rentgen i opis). Raz zrobiłem kompres na kolano swoim olejkiem z plichty (jodły) syberyjskiej a następnego dnia już biegałem w parku. biegam w samym podkoszulku i krótkich spodenkach:). moje który jako jedyne noszą jajka u reszty hodowców spad zimowy. Kury nie dostają zadach witamin a paszy na oczy nie wiedzieli. Moje barany jako jedyne chyba na świecie nie maja robaków a nie robię nic by temu zapobiegać (kogo nie zapytam wszyscy odrobaczają).
Kupiłem priusa z zamiarem zrobienia z niego agregatu prądotwórczego i to zrobiłem. Nie wymieniłem padniętego silnika rok temu a go sam zregenerowałem (a mechanicy rozkładali ręce, bo się nie da go naprawić, bo oni tego nie umieją robić, tylko wymieniają na sprawne) Teraz dorabiam do niego własną baterię, z konieczności bo tego akurat nie planowałem.
Jedyny minus to, że wiedza i doświadczenie kosztują i kosztują krocie a ja się nie kierują zasadą czy się opłaca tyło czy ja chcę to zrobić:) Jak masz jakąś konstruktywną radę to doradź.
Podsumuję to tak: A ciebie gdzie zaprowadziła czekowość, czego się nauczyłeś?