Autor Wątek: bateria HV samoróbka:)  (Przeczytany 7135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: prius II
Odp: bateria HV samoróbka:)
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Stycznia 2025, 19:23:16 »
Nu chyba nie zaprzeczysz, ze na ostatnim zdjęciu rozbieg wynosi 2.70v a na pierwszym 0.75. aa na chwilę obecną ma 0.28. Chyba stał się cud i bateria sama siebie wyrównała.

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Stycznia 2025, 19:27:12 »
Bateria jest śmietnikiem od 3 miesięcy ale nadal samochód jeździ a spalanie nie odbiega ot normy. Dobrze że nie posiadam takie wiedzy jak ty, bo nic bym nie potrafił zrobić:)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Stycznia 2025, 19:32:57 »
No nie dziwota, że wyrównała. Jak połączysz ze sobą szeregowo trzy wyeksploatowane bateryjki AAA a na końcu dołożysz czwartą AAA nowkę sztukę a potem przyłożysz do nich napięcie to cudem magicznie te trzy odzyskają swoją pojemność?
Mylisz chwilowe wyrównanie potencjałów z pojemnością i sprawnością ogniwa.
Wolę nic nie robić niż komuś auto spalić...
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Stycznia 2025, 20:05:27 »
Nie pierwszy raz spotykam zaklinaczy rzeczywistości. Na drugim zdjęciu tam gdzie dużo czerwonych kresek widać jak prius przeładowuje baterię a na pierwszym na żółto bateria wyrównana. Oprócz czterech ogniw bo są LiFipo4 i inaczej się balansują nie napięciem. Możesz swoje bajki pisać w nieskończoność ale rzeczywistość jest z goła inna.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Stycznia 2025, 20:19:30 »
Tak, tak przeładowuje ;)

Rzeczywistość to też matematyka, fizyka i odpowiedzialność. Na elektrodzie zostałeś podobnie oceniony a gdy zbiera się kilka podobnych opinii, które są podsumowaniem tego dziadostwa to może warto nie atakować i posłuchać konstruktywnej krytyki

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Stycznia 2025, 20:41:57 »
Na elektrodzie jestem od lat i zmieniłem pewnie z 10 kont albo i więcej. Kiedy ja założyłem temat jazdy bez alternatora to mnie obrzucali błotem każdy kto umie pisać. Ale kiedy ja pojechałem i przejechałem parę miesięcy bez alternatora to mnie zablokowali. I tak było z każdym tematem który kiedykolwiek zainicjowałem. Bo nie wolno cokolwiek robić samemu. Masz korzystać z tego co ci korporacja podsuwa. Gdyby autor postu zrobił chociaż raz coś swoimi rękami to wiedziałby, że bez druciarstwa się nie da. Co chwilę coś sprawdzam i przełączam, przekładam. Bo nie wiem co z tego wyjdzie. Przeczytałem wszystko co jest dostępne na temat dodatkowej baterii, wyciągnąłem wnioski i zrobiłem po swojemu. I jak na razie wszystko działa a czy będzie działać za miesiąc nie wiadomo. Bo matematyka i fizyka tu szwankuje. A sobie przypomniałem kiedy po raz  pierwszy złamałem zasadę kirchhoffa to się zdziwiłem, kiedy pokazałem na elektrodzie jak to zrobić, to dostałem bana:) Nikt nawet nie spróbował powtórzyć, po co, prawo to prawo amen. Dotarłem do właściciela elektrody był zdziwiony sytuacją ale nic nie zrobił bo trzeba się podporządkować ogółowi:)
p.s ja jestem za krytykę i zaczepki, bo może z tego coś ciekawego się urodzić:)

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Stycznia 2025, 11:26:19 »
złamalem zasade kirchhoffa
przyblizysz temat?

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Stycznia 2025, 13:18:18 »
o jejku to było sto lat temu. Już nie pamiętam o co dokładnie chodziło bo wykonałem setki eksperymentów. Obaliłem kilka praw fizyki, ciężkości, czasu, przestrzeni. Chyba na tym filmie, napięcie rośnie po załączeniu leduw. nie jestem pewny. obejrzyj kanał na pewno coś tu jest. poszukaj w sieci, o wszystkim jest dokładnie napisane, wystarczy zainteresować się tym tematem i informacja tobie się ujawni.
Dziś na stoku, wszyscy poubierani bo blisko zera a ja w podkoszulku ach jak przyjemnie:). i to nie żadne morsowanie i hartowanie  się, tylko stan umysłu.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Stycznia 2025, 13:35:19 »
zainteresowales mnie swymi wiekopomnymi osiagnieciami, ale czy rzeczywiscie sa tak doniosle, skoro o nich nie pamietasz i kazesz szukac kanalow, nawet nie dostarczajac ani tyci uchwytu?

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Stycznia 2025, 15:58:39 »
Według twojej wiedzy to wielko pomne osiągnięcie. Dla mnie to nic znaczącego. Wyszło to przypadkiem. Żadne mi halo, tak ciekawostka. Kirkoff to po prosu wyssał z palca inni podchwycili. On nie wiedział a zresztą towarzystwo na elektrodzie do dziś nie wie o istnieniu prądu pulsującego. On się zachowuje inaczej, biegnie na zewnątrz drutu albo równolegle, dla tego tak jest. Zasilam takim prądem bojler, przewodem 0,75m2 biegnie nim 2,5KW i nie robi to na niego żadnego wrażenia. Można i więcej puścić ale grzałki się palą.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Stycznia 2025, 16:15:32 »
no nic, myślałem że dowiem się czegoś nowego, ale mnie zbywasz przechwałkami i ogólnikami. Szkoda.

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Stycznia 2025, 18:23:45 »
Dawałem instrukcje jak wykonać te cewki, wystarczy poszukać.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Stycznia 2025, 19:18:42 »
Jak wyszukać? Dasz jakiś uchwyt? Dlaczego nie link?

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Stycznia 2025, 20:23:27 »
A rozumiem, przepraszam, dałem linka, ale nie zauważyłem że gdzieś go wcięło. https://youtu.be/JtiqQWsi2_k

Offline zero

• Toyot Pełzający
  • **

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl