Autor Wątek: Nowe auto z Mikrorysami  (Przeczytany 6061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Nowe auto z Mikrorysami
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Stycznia 2025, 13:11:10 »
Teraz jak jadę na PRZYMUSOWY do gwarancji przegląd to pierwsze co zgłaszam ZAKAZ MYCIA mi auta

Jaki przymusowy ? Trzeba tylko pomyśleć. Ja od zakupu pojazdu to byłem w ASO tylko po odbiór samochodu. Przeglady gwarancyjne kolega Colin mi ogarnia. Na razie po przejechaniu 55 tkm nic się nie dzieje.
Fajnie że podajesz taki przykład tylko jak ktoś jest z np. Warszawy to co ma zrobić ? W moich okolicach jest kilka warsztatów byłych pracowników ASO tylko są to zwykłe paparuchy i w dodatku leniwe. Warsztatów które robią wpisy do systemów są dwa gdzie tak naprawdę i tak jadąc z jednego końca byłego woj. Warszawskiego masz 50km.w jedną stronę, terminy, potem cała logistyka.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Stycznia 2025, 13:18:12 »
Ja
JA
ja to ja tamto, bo inni to debile przecież
a co mają zrobić mieszkańcy Wrocławia?
skoro
" Trzeba tylko pomyśleć."
Akcje serwisowe tez Ci kolega ogranie za darmo?
u mnie będzie do zmiany bak, pompa, zegary
rozumiem że nie musze jechać do ASO ?
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2025, 13:37:39 wysłana przez SNCF »

Offline MarekRav4GRsport

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Gr sport
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Stycznia 2025, 13:24:58 »

Ja miałem tak samo, nawet nie poruszałem tematu bo wiem ze tyko zrobią gorzej
Japończyk wyprodukuje a polak tylko zniszczy
Teraz jak jadę na PRZYMUSOWY do gwarancji przegląd to pierwsze co zgłaszam ZAKAZ MYCIA mi auta
Ogólnie wiele rzeczy wole ogarnąć sam niż tym chłopcom z łapanki w ASO zlecać
[/quote]

Dlaczego nie poruszyłeś tematu skoro widziałeś ??
Wydaje mi się że takich osób jest bardzo dużo, jedni nie widzą a inni boją się odezwać.
Przecież kupujesz nowy samochód który powinien być bez żadnej skazy czy wady, wydajesz ciężko zarobione i oszczędzone pieniądze. Po czym jakiś partacz na myjni porysuje lakier . MASAKRA

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Stycznia 2025, 13:33:08 »
MASAKRA
Na auto czekałem 8 miesiecy w tym czasie podrożało o 30.000zł
Jak mi nie pasuje to mogli mi oddac moja smieszna zaliczke 5.000 i byc 25.000 do przodu od reki sprzedajac auto komus innemu.
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2025, 13:35:29 wysłana przez SNCF »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Stycznia 2025, 13:16:41 »
Teraz to trochę "po ptokach" bo auto odebrałeś. Grzecznie można coś ugrać, ale loteria ( poza naprawą).
Miałem podobną sytuację, odprysk  na masce z 3mm, zrobiona zaprawka i spolerowany. Nie wychwyciłem tego, dopiero po ok. miesiącu zauważyłem w pełnym słońcu pod kątem jak polerowałem  auto po myjni.
Pojechałem do aso (hyundai) i nie było w sumie problemu, a sprzedawca zapytał jak to widzę. Dobrałem klika rzeczy z akcesorii, na ok.1000zł z montażem i po sprawie. Więc warto rozmawiać.
U Ciebie bym szedł w naprawę w studiu detailingowym z powłoką, bo to jednak cale auto, ale czy się zgodzą...zobaczymy co napiszesz finalnie.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Stycznia 2025, 13:24:06 »
MASAKRA
Jak mi nie pasuje to mogli mi oddac moja smieszna zaliczke 5.000 i byc 25.000 do przodu od reki sprzedajac auto komus innemu.
Byliby do przodu o 30 tysięcy po zwróceniu Twojej zaliczki.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Stycznia 2025, 13:33:59 »
...plus odsetki z tych 5kpln za 8 miesięcy ;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Stycznia 2025, 13:35:41 »
To orzeszki.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Stycznia 2025, 11:20:15 »
Cytat: SNCF w 07 Stycznia 2025, 13:33:08

Cytat: MarekRav4GRsport w 07 Stycznia 2025, 13:24:58

MASAKRA

Myślałem że po to jest zaliczka że jak oni by sie niby nie wywiązali to oddają podwójnie kwotę wpłaconą

Tak czy siak tak jak pisałem mogło by i być auto idelane i mi powiedzieli ze nie ma i spadaj,by byli 30k do przodu, tak słyszałem KIA zrobiła paru osobom

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Stycznia 2025, 12:06:04 »
Zaliczka to nie zadatek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Stycznia 2025, 12:24:52 »
Cytat: SNCF w 07 Stycznia 2025, 13:33:08

Cytat: MarekRav4GRsport w 07 Stycznia 2025, 13:24:58

MASAKRA

Myślałem że po to jest zaliczka że jak oni by sie niby nie wywiązali to oddają podwójnie kwotę wpłaconą

Tak czy siak tak jak pisałem mogło by i być auto idelane i mi powiedzieli ze nie ma i spadaj,by byli 30k do przodu, tak słyszałem KIA zrobiła paru osobom
...nie tylko KIA, niektóre ASO Toyota (m/i) też tak  zrobiła swego czasu.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Stycznia 2025, 12:54:32 »
Czasem może łatwiej patrzeć na samochód jak na narzędzie, środek transportu, który ma być sprawny i niezawodny na codzień, niż jak na eksponat, który musi być idealny i w słońcu i w deszczu. Mikrorysy zauważy ktoś, kto będzie przyglądał się z mikroodległości. Miałem wiele samochodów w swoim życiu i zawsze starałem się dbać o nie, ale bez przesady. Obecną Ravkę myję nawet sporadycznie na myjni szczotkowej, kiedy jest zimno, samochód w soli, a mi nie chce się brać kąpieli razem z autem. Z poprzednimi autami robiłem podobnie. Jak kamień obił lakier, albo jakiś inny ubytek na krawędzi drzwi, to sam robiłem zaprawkę na bieżąco. Starałem się, żeby samochód zawsze wyglądał dobrze i sprzedając zawsze dostawałem cenę powyżej średniej rynkowej. Pewnie, że boli, kiedy odbierzesz nowy samochód, pojedziesz do marketu i od razu wrócisz z obitymi przez innego kierowcę drzwiami. Ale co zrobić? Trzymać w garażu pod kołdrą? To tylko samochód.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Stycznia 2025, 13:19:44 »
Czasem może łatwiej patrzeć na samochód jak na narzędzie, środek transportu, który ma być sprawny i niezawodny na codzień, niż jak na eksponat, który musi być idealny i w słońcu i w deszczu

Podczas wydania nowego samochodu nie ma prawa być na lakierze takich rzeczy, które pojawiają się podczas użytkowania. Pojazd jest NOWY.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Stycznia 2025, 13:46:34 »
Podczas wydania nowego samochodu nie ma prawa być na lakierze takich rzeczy, które pojawiają się podczas użytkowania. Pojazd jest NOWY.
Colin. Masz 100% racji. Przy wydaniu powinien być nowy i ewidentnie pan z myjni pojechał szmatą po standardzie i można jakiś bezpłatny przegląd wydębić w ramach rekompensaty. Ja tylko zauważyłem, że za 6 miesięcy rysy i tak się pojawią i szkoda nerwów.

Online tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Stycznia 2025, 14:40:24 »
Spisaliśmy Oświadczenie iż pojazd został wydany z zarysowaniami lakieru na wszystkich drzwiach oraz błotnikach, i zarysowania zostaną usunięte w ciągu 14dni. 
z tego chyba wynika, ze to oni sami zdecyduja o sposobie naprawy, wiec po co te wszystkie rozwazania o wyborze roszczenia?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl