...
w odpowiedzi na 3 zgloszenie i test drogowy dostalem cos takiego:
===
Zakończyliśmy pełną diagnostykę zgłoszonego przez Pana hałasu w kabinie. Poniżej przedstawiamy ostateczne ustalenia:
Źródło dźwięku: Jazda testowa potwierdziła, że dźwięk pochodzi bezpośrednio od opon Nokian Powerproof 2 (225/40R18). Zjawisko modulacji dźwięku (zmiana tonu w zależności od rodzaju asfaltu) jednoznacznie wskazuje na akustyczną interakcję ogumienia z nawierzchnią, a nie na usterkę mechaniczną łożysk czy układu napędowego.
Wynik pomiaru akustycznego: Aby obiektywnie ocenić Pana zgłoszenie, wykonaliśmy pomiar natężenia dźwięku sonometrem. Przy prędkości 110 km/h poziom hałasu wynosi 70 dB. Jest to wartość potwierdzająca Pana odczucia co do obniżonego komfortu akustycznego – wynika ona z połączenia sportowej charakterystyki opon UHP, ich niskiego profilu oraz fabrycznej specyfikacji wyciszenia nadkoli w tym modelu.
Stan techniczny: Pojazd jest w pełni sprawny i bezpieczny. Opisany szum jest cechą eksploatacyjną wynikającą z konfiguracji kół i opon na konkretnych rodzajach nawierzchni.
===
Poza tym nic więcej się z pojawia, ale jest ot w hugo irytujące i w sumie nie mam pomysłu co dalej zrobić. Ja to widze tak, że coś gdzieś może być wygięte lub dostało 'zeza' i samochód z racji tego, że jest w miarę nowy to tą niedogodność wybiera jak może, a buczenie opon to efekt końcowy a nie przyczyna.
Dźwięk w kabinie jest słyszalny, poza nią jak zamontowałem mikrofon w okolicach nadkoli żaden podejrzany dźwięk się nie nagrał.
Jeżdżę, obserwuję.
Dźwięki z kabiny:
https://drive.google.com/drive/folders/1YAS-jJywtqqN-EeN587V0xSreEUWqJuY?usp=sharingps. pisze w dwoch odpowiedziach bo tu chyba jakies ograniczenie na liczbe znakow per post jest