Autor Wątek: Przesiadka z Auris II hybrid do C-HR Plug-in  (Przeczytany 4401 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Przesiadka z Auris II hybrid do C-HR Plug-in
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Lutego 2025, 09:10:30 »
Ktoś musi upaść i sobie głupi lobbistyczny ryj rozwalić żeby wróciła normalność, pytanie kto będzie pierwszy, Stelantis czy VW.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **

Offline RJM

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II 1,8 24
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Lutego 2025, 12:11:36 »
Masz fajne auto, a chcesz zamienić na paskudne? Nie lepiej kupić Corolkę?
Cześć. Właśnie sprzedałem Corollkę  i kupiłem CH-R.  Z Corollki byłem zadowolony , do CH-R wygodniej się wsiada. Dlatego wymieniłem. Jestem bardzo zadowolony. Corollka była 1,8 , Ch-R też. Generacja się różni. W Aurisie wg mnie powinieneś mięć głośniej. Aurisa też miałem tylko pierszej generacji , benzynę 1,33. Które auto z zewnątrz jest ładniejsze to ocena subiektywna. Natomiast porównanie "zegarów" , lewarka i "kokpitu" to naprawdę widać wielką przewagę Ch-r .
Były:
Auris 1,33 2013;
Corolla 1,8 Hybrid comfort+tech 2020.

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Lutego 2025, 12:47:45 »

Które auto z zewnątrz jest ładniejsze to ocena subiektywna. Natomiast porównanie "zegarów" , lewarka i "kokpitu" to naprawdę widać wielką przewagę Ch-r .
Która wersja Corolli? I jak wypada porównanie wnętrza w ogóle, typu widoczność, ilość miejsca? Ktoś tu narzekał na komfort z tyłu (trochę drugorzędne dla kierowcy).
 Będę oczywiście testował, ale pewne spostrzeżenia pojawiają się po jakimś czasie używania, dlatego cenne jest zdanie osób bezpośrednio mających takie doświadczenia.
Patrząc z boku właśnie widzę małe okna - szczególnie z tyłu, to jest dla mnie główny minus, jeśli chodzi o bryłę.
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Lutego 2025, 12:55:18 »
https://autoblog.spidersweb.pl/hybryda-plug-in-ladowanie-problemy-usa

No tak też właśnie słychać, że ludzie (firmy dla swoich pracowników?) kupują PlugIny i nie ładują - używają jak zwykłych hybryd.  To bez sensu... Auto nie dość, że droższe, to cięższe i więcej pali. 
Mam drugie auto elektryczne o małym zasięgu i nie mam z tym problemu.
To świadomy wybór rodzaju napędu.
Będzie ładowany codziennie na dojazd do pracy.
Pytanie dotyczy raczej porównania raczej innych, może mniej oczywistych aspektów Auris/Corolla  z C-HRem.

Pewnie nie drążyłbym tematu, gdyby nie upusty u Toyoty na PlugIn właśnie. Jak tu było powiedziane, pewnie Eco- limity muszą spełnić.
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2025, 12:59:06 wysłana przez grzeto »
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Lutego 2025, 08:55:37 »
Patrząc z boku właśnie widzę małe okna - szczególnie z tyłu, to jest dla mnie główny minus, jeśli chodzi o bryłę
Na wszystko jest rada, tylko trzeba parę drobnych wydać.
Słaba widoczność z tyłu- system kamer 360 z liniami dynamicznymi ( sprawdza się idealnie)
Ciemno dla pasażerów na tylnym siedzeniu- szklany dach

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Lutego 2025, 09:23:40 »

Które auto z zewnątrz jest ładniejsze to ocena subiektywna. Natomiast porównanie "zegarów" , lewarka i "kokpitu" to naprawdę widać wielką przewagę Ch-r .
Która wersja Corolli? I jak wypada porównanie wnętrza w ogóle, typu widoczność, ilość miejsca? Ktoś tu narzekał na komfort z tyłu (trochę drugorzędne dla kierowcy).
 Będę oczywiście testował, ale pewne spostrzeżenia pojawiają się po jakimś czasie używania, dlatego cenne jest zdanie osób bezpośrednio mających takie doświadczenia.
Patrząc z boku właśnie widzę małe okna - szczególnie z tyłu, to jest dla mnie główny minus, jeśli chodzi o bryłę.

Cześć.
Miałem Corollę B21 Hatchback . Teraz mam C-HR 2 generacji 2.0. Nie ma najmniejszego problemu z widocznością z punktu widzenia kierowcy. Lusterka boczne i wsteczne na pewno wystarczą. Ja mam dodatkowo kamery 360 z liniami dynamicznymi (działa petarda), ale i bez tego nie będzie żadnego problemu z widocznością. Co do wnętrza. Corolla była super, materiały i wyposażenie doskonałe, ale  C-HR to przy Corollce statek kosmiczny :)
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline RJM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Lutego 2025, 10:06:07 »
Cytat: RJM w Wczoraj o 12:11:36
� Będę oczywiście testował, ale pewne spostrzeżenia pojawiają się po jakimś czasie używania, dlatego cenne jest zdanie osób bezpośrednio mających takie doświadczenia.

Cześć.
Miałem Corollę B21 Hatchback . Teraz mam C-HR 2 generacji 2.0. Nie ma najmniejszego problemu z widocznością z punktu widzenia kierowcy. Lusterka boczne i wsteczne na pewno wystarczą. Ja mam dodatkowo kamery 360 z liniami dynamicznymi (działa petarda), ale i bez tego nie będzie żadnego problemu z widocznością. Co do wnętrza. Corolla była super, materiały i wyposażenie doskonałe, ale�  C-HR to przy Corollce statek kosmiczny

Potwierdzam wszystko o widoczności  i o statku kosmicznym. Miałem Corolle Comfort+Tech ,  mam CH-R Comfort, w dwóch hybrydy 1,8.
Jeden feler dla mnie to brak tylnej wycieraczki.
Były:
Auris 1,33 2013;

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Lutego 2025, 12:35:28 »
A jaka firma teraz robi wycieraczki w nowych cross over-ach i suv-ach , przy takim wyprofilowaniu tyłu i kącie nachylenia szyby?
Mercedes; BMW; Renault, Citroen...itd. ? - jakoś nie zauważyłem

Offline RJM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Lutego 2025, 14:51:17 »
A jaka firma teraz robi wycieraczki w nowych cross over-ach i suv-ach , przy takim wyprofilowaniu tyłu i kącie nachylenia szyby?
Mercedes; BMW; Renault, Citroen...itd. ? - jakoś nie zauważyłem
CH-R I gen ma wycieraczkę. Nie wiem czy inni robią.  Ale jej brak mi dokucza. Nie w czasie deszczu, ale rano muszę włączać ogrzewanie tylnej szyby , aby rosa odparowała. A to jeden ruch wycieraczką.
Były:
Auris 1,33 2013;

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Lutego 2025, 08:32:05 »
To woź ze sobą w aucie gumowa ściągaczkę do szyb. Przeważnie i tak trzeba ściągnąć rosę z bocznych szyb, więc to tylko 2 ruchy więcej.
Można sobie jeszcze zaaplikować na szybę ( albo wszystkie szyby) tzw " niewidzialną wycieraczkę". T o płyn na bazie alkoholu izpropylowego lub izobutylowego.

Offline Dir33

• Początkujący
  • Samochód:: E12
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Kwietnia 2025, 00:54:42 »
Choroba , znowu nie śpię.
Była corolla jest corolla E21 , a po głowie mi chodzi c hr . Fajnie sie tym jeździ, no i ten plug in nie dokońca mi pasuje.
Potrzebuję taki aby pasował mi I mojej żonie.  Dzieci już poszły w świat.
A chcę się pozbyć corolli  3 lakta i Forestera na rzecz jednego. A no i decyzja wspolna.
Hmmm  trudno będzie rozkminić

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl