Autor Wątek: Ogrzewanie w nowej z 2024 toyocie yaris - co robie nie tak  (Przeczytany 4097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Ogrzewanie w nowej z 2024 toyocie yaris - co robie nie tak
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Lutego 2025, 21:09:02 »
Wiem tyle że są do tego urządzenia które robią to pod ciśnieniem, są pewnie też inne, bardziej domowe sposoby. Jeśli to jest nowe auto to bym ostawił do salonu, w końcu jest gwarancja, nie wiesz co się dzieje, może jest wadliwą część i gdzieś cieknie, niech diagnozują.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Lutego 2025, 07:37:08 »
Jedź do ASO, nie męcz się. Może być wiele przyczyn, może kuna coś przegryzła, może nagrzewnica, może bezpiecznik, może panel, może...
Po to masz gwarancję.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Alanik

• Początkujący
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Marca 2025, 01:35:48 »
Prosze o wytłumaczenie mi łopatologicznie tak jak blondynce :grin: co robię nie tak, że w mojej  toyocie ciągle leci zimne powietrze z nawiewników. Jest środek zimy , dojeżdzam do pracy ponad 40 km i marznę w samochodzie. Nie wiem czy nie potrafię uruchomić ogrzewania , czy cos z nim jest nie tak.  Dziś  próbowałąm nawet w automacie - siedziałam w garazu w samochodzie chyba z 30 min, niestety temperatura nie wzrosłą. Zgodnie z instrukcją wcisnełąm AUTO ustawiłąm temp na 20 stopni i czekałam. Nestety  temperatura nic nie wzrosła i nadal dmuchało chłodem. Czy jest jakas możliwośc nagrzania samochodu ? Co robię nie tak?  Samochód oczywiście odpalony. Błągam pomóżcie .
Spróbuj tak: Ustaw na AUTO, ale zamiast 20°C, ustaw trochę wyższą temperaturę (np. 22-23°C). Upewnij się, że nawiew nie jest ustawiony na "oszronione szyby" (tzn. nie na opcję "defrost"). Jeśli dalej leci zimne powietrze, możliwe, że coś z systemem ogrzewania jest nie tak, np. termostat, czujnik lub wentylator.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl