Autor Wątek: Nowości w aplikacji „MyToyota”  (Przeczytany 10743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Odp: Nowości w aplikacji „MyToyota”
« Odpowiedź #60 dnia: 05 Listopada 2025, 09:30:52 »
miał ktoś powiadomienie "niski poziom naładowania akumulatora rozruchowego"?
Cześć,
Tak miałem, i nie tylko ja. I nawet jeszcze o krytycznym naładowaniu. Sprawdź wątek "Akumulator hybryda" (na ostatniej stronie teraz). W końcu mi wymienili akumulator na nowy.

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 PHEV AWDi
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Listopada 2025, 17:46:23 »
Trochę odgrzeję wątek o "nowościach" w aplikacji.
W moim przypadku te nowości od około 2 tygodni wyglądają tak:
1. Auto stoi na parkingu nie ruszane 4 dni, a apka melduje do 4-5 godzin, że zapomniałem podłączyć samochodu do ładowania.
2. Od kilkunastu dni za każdym razem kiedy otworzę apkę, od czasu do czasu pojawia się komunikat o problemach z serwerem. Zdarza się.
3. Poziom naładowania baterii w samochodzie to na oko jakieś kilka % (zasięg nie więcej niż 15-18km), tymczasem apka pokazuje poziom naładowania baterii 53% - dokładnie tyle samo ile jest paliwa w zbiorniku.
4. Wyrzuciło z aktywowanych usług zdalne sterowanie klimatyzacją. Aktywowałem. Dwa dni później to samo - nie ma panelu zdalnego sterowania klimatyzacją (znowu usługa nieaktywna). Aktywowałem... I tak w kółko. Dzisiaj dodałem. Pewnie za dwa dni znowu będę musiał usługę aktywować.
Nie wiem co deweloperzy Toyoty robią, ale jak na moje programistyczne oko (doświadczenie 24 lata) to chłopaki chyba testują zmiany na żywym organizmie, a nie na środowisku testowym.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Listopada 2025, 18:45:58 »
Programiści z San Escobar. Uczciwa stawka, efekty widoczne.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Listopada 2025, 08:36:07 »
ść,
Tak miałem, i nie tylko ja. I nawet jeszcze o krytycznym naładowaniu. Sprawdź wątek "Akumulator hybryda" (na ostatniej stronie teraz). W końcu mi wymienili akumulator na nowy.

To byl false/positive, czy faktycznie bylo cos na rzeczy, ze Ci wymienili.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Listopada 2025, 09:39:32 »
Cytat: grubar w 05 Listopada 2025, 09:30:52
ść,

Moim zdaniem coś musiało być z akumulatorem (być może po prostu wystarczyło, nie był naładowany dobrze od początku; ja nigdy go sam nie ładowałem w ciągu 3 lat). Samochód nie odpalał kilka razy w przeciągu ostatnich tygodni przed wymianą. Najlepszym dowodem na padnięcie aku było to, że piątek-sobota zrobiłem 1200km, a w niedzielę pojawił się komunikat o krytycznym naładowaniu aku i  nie dało się go odpalić.

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Listopada 2025, 11:13:36 »
Cytat: grubar w 05 Listopada 2025, 09:30:52
ść,

Moim zdaniem coś musiało być z akumulatorem (być może po prostu wystarczyło, nie był naładowany dobrze od początku; ja nigdy go sam nie ładowałem w ciągu 3 lat). Samochód nie odpalał kilka razy w przeciągu ostatnich tygodni przed wymianą. Najlepszym dowodem na padnięcie aku było to, że piątek-sobota zrobiłem 1200km, a w niedzielę pojawił się komunikat o krytycznym naładowaniu aku i  nie dało się go odpalić.

U mnie 3.5 roku bez zadnej interakcji az do alertu, ktory moze byc prawdziwy albo wyrzygiem szwankuajcej aplikacji. We wrzesniu sprawdzany.
Ani razu nie mialem problemu z odpaleniem auta.
Troche sie peniam, bo w styczniu samochod pojdzie na 2 tygodnie na parking lotniskowy.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Listopada 2025, 12:29:23 »
Troche sie peniam, bo w styczniu samochod pojdzie na 2 tygodnie na parking lotniskowy.
Kup sobie ten booster (ja mam jakiś osramowski w schowku podręcznym). Za każdym razem odpala w razie padaczki. Kiedyś mi auto umarło zupełnie (musiałem otwierać manualnie kluczykiem, czarne ekrany itp) i odpalił od razu. Choinka na ekranach, ale po kilkukanstu minutach wszystkie alerty zgasły i można było jechać. I spokój w głowie.

ja mam coś takiego
https://allegro.pl/oferta/osram-batterystart-300-rozrusznik-12v-13000mah-z-powerbankiem-i-latarka-17431827048?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=bw-2025&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_all_black-week-2025&ev_adgr=bw2025&ev_campaign_id=23227956922&gad_source=1&gad_campaignid=23227956922&gbraid=0AAAAAD24kbMLSeJIbNAKorx5U_EddepVR&gclid=Cj0KCQiAiqDJBhCXARIsABk2kSkOXlS00qvTEzVJHWlI7hNMDOVkVU7X9TrFAct-kRRGdXKDa-mtWb4aAjG_EALw_wcB
« Ostatnia zmiana: 27 Listopada 2025, 12:32:07 wysłana przez grubar »

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Listopada 2025, 12:31:36 »
Kup sobie ten booster (ja mam jakiś osramowski w schowku podręcznym). Za każdym razem odpala w razie padaczki. Kiedyś mi auto umarło zupełnie (musiałem otwierać manualnie kluczykiem, czarne ekrany itp) i odpalił od razu. Choinka na ekanach, ale po kilkukanstu minutach wszystkie alerty zgasły i można było jechać. I spokój w głowie.

Chyba bede musial, dzieki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl