116 z 2024 jest zmieniona względem 116 z 2023. odnoszę się tutaj do różnic yaris cross vs yaris.
O wyciszeniach jakie widziałem, pisałem - w drzwiach dodano jakąs smętną watolinę (ale dobre i to bo lexus lbx tego nie ma). Oczywiście to wywaliłem i dałem inny materiał.
Co do samej elektroniki - 2024 ma inny tempomat (inaczej prościej sie go uruchamia), ma 4 stopnie regulacji odstepu od pojazdu z przodu (a nie 3), zwalnia za poprzedzającym pojazdem po puszczeniu gazu, reaguje na auta na pasie obok, zwalnia na łukach, ma nowe zegary (nawet wersja comfort), i nie można na stałe wyłaczyc pikacza od prędkości. Motocykle i rowery rozpoznaje stara wersja. Mam mieszane uczucia czy nowa wersja jest lepsza jako calość. Na pewno włączanie tempomatu mi bardzie odpowiada bo jest jeden klik zamiast dwóch.
No i jakimś cudem moja żona która nie przestrzega eko jazdy autem hybrydowym (np hamuje gwałtowniej na dojeździe do świateł a nie stopniowo wytraca prędkość itp.) ma tylko o 0,2 wyższe spalanie w tej większej budzie.