Samuraju,
myślisz, że u mnie jest szansa mieć również graficzne pokazywanie odległości?
Myślę że tak. U mnie po wpięciu modułu w liczniku sama pojawiła się opcja włącz/wyłącz czujniki. Zamontowałem bez czujników i na wyświetlaczu była grafika z przekreślonymi czujnikami. Uwaga odłączenie modułu nie wyłącza tej opcji w menu i już zawsze tam będzie. Pewnie da się to zrobić poprzez kodowanie licznika. Tak więc jeśli ktoś się zdecyduje to do końca. Wykluczam tu opcję a podłączę sobie sam moduł na próbę a potem czujniki drogi to nie robię.
Zaczął bym od sprawdzenia czy są wszystkie kostki, u mnie były wszystkie. Jedna jest za tylnym zderzakiem, druga za przednim radarem z logo (widać ją po otworzeniu maski - patrzeć w zamek klapy). U mnie ta kostka była słabo zabezpieczona i było w niej zielono. Musiałem wymienić, tak więc wtopa dla Toyoty w tym temacie. Następnie rozebrał bym panele wewnątrz auta dostając się pod radio. Trochę rozbierania jest ale idzie szybko. Zakupując moduł poszukał bym takiego z metalowym mocowaniem, kupiłem bez i musiałem dokupić sam uchwyt. Miejsce montażu w okolicy przekaźników na 2 wkręty. Osobną sprawą jest brzęczyk, przewody są albo w okolicy modułu albo za przyciskami po lewej stronie. Nie pamiętam dokładnie który jest który bo montowałem również BSM. U mnie nie trzeba było wkładać żadnych bezpieczników, nic kodować. Podłączenie 2 wiązek, założenie brzęczyka i wpięcie modułu.
Za panelem włączników po lewej stronie powinna być kostka od przełącznika do automatycznego parkowania. Aby uzyskać tę opcje wystarczyło dokupić sam włącznik.
Kupując czujniki parkowania często są dostępne z wiązką, pytać sprzedawców czy nie ma kompletu. To było najdroższe z całego zestawu. Najlepiej kupić z koszyczkami i pod kolor. Otwory pod czujniki są zaznaczone po wewnętrznej stronie zderzaka. Ja wklejałem koszyki na jakiś klej.