Witajcie,
Jestem w posiadaniu Aurisa II Lift w wersji acive, i oto mój przypadek.
Na klimatroniku wszystko sie wyswietla, przełaczeniu temperatury działa tylko tyle, że w pojazdzie moze byc albo zimno "LO" lub gorące "HI" , nie ma nic pomiedzy.
Na obenca chwile podmieniłem tzw. damper za schowkiem, który reguluje temperatura z nagrzewnicy, nic sie nie zmieniło.
Podmieniłem panel kliamtronika i nic.
Podmieniłem sterownik klimatyzacji ten na tunełu środkowym przy pedale gazu i nic.
Wyjałlem deske rozdzeilczą, wszystkie klapy działają poprawnie, nic się nie zmieniło.
Zrobiłem test na klimatroniku, wywietalja sie błedy: 11,12,41,42,46,97. Odnośnie błędu 11 i 12 to wyczytałem co to jest, natomiast do reszty juz nie znałazłem opisów.
Po wyciagniecu dampera pod schowkiem i srawdzenia go działa on następoująco: "LO" obraca sie do końca, po nastawie "15" obraca sie w drógą strone takze do końca zatem jeżeli odpowiedzialny jest on za przekrecenie osłony pod nagrzewnica to oznacza ze albo ją całkowicie zamyka albo całkowicie otwiera i nic między tym. Jestem juz w posiadaniu 3 takich samych damperów i na kazdym jest to samo, wiec mało prawdopodobne by kazdy był uszkodzony.
Sprawdziłem także tą klape pod nagrzewnica i przy obracię recznym koa zębtego dział poprawnie, widąc jak zaciaga sie ta kurtyna pod nagrzewnicą.
Moze ktos przerabiał taki przypadek, bedzie wdzieczny za sugestie.
Jeszcze jedno, pojechałem do ASO z tym problemem, powiedzieli mi koszt około 3 tyś zł. ale sami nie chcieli powiedzieć co to może bcc, trzeba każda rzecz sprawdzić.