Przeczytałem sobie cały temat i powiem szczerze że trudno uwierzyć w to jakie ludzie robią sobie sami problemy. Zakładać-nie zakładać, opłaca się-nie opłaca się. A prawda jest taka że jak już zamontuje się LPG to w większosci przypadków przebiegi diametralnie zwiększają się bo poprostu taniej się jeżdzi. I tak własnie było w moim przypadku. Podstawą zadowolenia i bezawaryjnej jazdy jest dobry monter. Pierwszy montaż jak jest wykonany fachowo to gwarancja bezawaryjnej eksploatacji. Nie warto oszczędzać tylko trzeba szukac kogoś kto robi to dobrze nie tanio. Druga sprawa to okresowe przeglądy. U mnie co 10 tys wymiana filtrów, sprawdzenie szczelności, sprawdzenie ustawień i ewnetualnie update firmware (u mnie tak było po ostatnim podłączeniu do komputera) koszt przeglądu ok 70/80 zł (robię sam). Moje auto to Toyota Corolla 1.6 przebieg 110 tys, w tym 105 tys na LPG . Olałem gwarancję, przeglądy i nie żałuję Olej i wszystkie filtry wymieniam co ok 10tys. Olej od pierwszej samodzielnej wymiany ENEOS X PRIME 5W-30 Do tej pory zero awarii, nic ani jednego incydentu. Mam sąsiada który na TAXI przejchał na takim silniku (LPG) ponad 400 tys i także w zasadzie zero problemów. Jak dla mnie przy obecnych cenach LPG jazda jest mocno opłacalna i nie załuję że kiedyś podjąłem taką decyzję. Miłego dnia