Autor Wątek: Uchwyt do telefon  (Przeczytany 1712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariano188

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Ch-r 1.8hybryda
Uchwyt do telefon
« dnia: 28 Maja 2025, 14:06:57 »
Grupowicze podeslicje jakiś link do telefonu do ch-r?

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1
Odp: Uchwyt do telefon
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maja 2025, 18:43:30 »

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Maja 2025, 15:14:18 »
Wygląda że blacha u dołu nie pozwoli podpiąć kabla.

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Maja 2025, 18:35:19 »
Wygląda że blacha u dołu nie pozwoli podpiąć kabla.

Nie ma problemu, kabla nic nie blokuje. A uchwyt nie blokuje kratki nawiewu....no i za panelem mamy małą kieszonkę na okulary  :cool:

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Czerwca 2025, 19:43:15 »
Yeah, przyjrzałem się zdjęciu na Aliexpressie i chyba tam jest wcięcie. Ale jaka jego szerokość tzn czy każdy kabel się zmieści - to jest pytanie ...

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Czerwca 2025, 19:57:33 »
Yeah, przyjrzałem się zdjęciu na Aliexpressie i chyba tam jest wcięcie. Ale jaka jego szerokość tzn czy każdy kabel się zmieści - to jest pytanie ...
Podłączam USB-C i lightning iPhona. Są oczywiście kable szersze, z wymiennymi końcówkami i takich nie próbowałem. Poza tym, ten uchwyt  telefonu jest na standardową kulkę więc można go wymienić na inny. Trzeba trochę podkleić na taśmę dwustronną, bo nasadka na ekran jest luźna i ciężki telefon przeważa. Ma jesze jedną przydatną rzecz, regulację wysokości uchwytu.
Też szukałem czegoś co ne trzeba montować w kratce nawiewu, ani też do szyby, czy kleić do deski. Ten wydał mi się najmniej inwazyjny. Mam też inny, też standardowa kulka, też trzeba podkleić i dodatkowo się go zaciska.. Nie ma regulacji wysokości. Kupiłem, ale nawet nie wypróbowałem, miał być do RAV4, ale tam mam AA i AC i lepsze sterowanie połączenniami więc czeka.
https://pl.aliexpress.com/item/1005006301504514.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.21.fe181c24Dp7H3T&gatewayAdapt=glo2pol

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Czerwca 2025, 21:06:27 »
Z tym klejeniem - mam już trochę doświadczeń z kamerą na przedniej szybie Viofo A139 3ch. 2 małe się trzymają już > 3 lata ale główna już raz wisiała bokiem - zmieniłem z oryginalnego 3M na jakąś marketówę i na razie trzyma już ze 2 lata. Niestety samochód to patelnia. Szkoda że w tym pierwszym co pokazałeś (na ekranik) nie można było zrobić jakiegoś zatrzasku. To pewnie myśl techniczna chińska więc nie ma co się dziwić. Dzięki za pokazanie.

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Czerwca 2025, 21:25:21 »
Ja preferuję uchwyty magnetyczne. Mam taki: [...], ten na dłuższej nóżce.
Przykleiłem go obok większego cupholdera i jest ok. Co prawda nie mam telefonu w zasięgu wzroku, ale korzystam z AndroidAuto więc tego nie potrzebuję. Nie ma problemu z podłączeniem kabla.

Który to większy? Pewnie ten z tyłu. Bo nie dało się z przodu? Kupiłem kiedyś marketowy na przyssawkę i przyssałem go z przodu i o dziwo trzymał ze 2 mce. Gdyby nie ta wszechobecna na daszbordzie miękka guma, przykleił bym sobie gdzieś taką "monetę" magnetyczną oczywiście unikając poduszek. Póki co w/w poszedł w odstawkę i wrzucam smartfon do przedniego "kociołka" że widzę pół ekranu bo i tyle mi wystarczy żeby widzieć, że kamera nagrywa bo sama w sobie nie ma wyświetlacza co było blędem z mojej strony gdyż nie przewidziałem, że będzie łapać zwiechy jak się jedzie w pobliżu drutów przesyłowych wysokiego napięcia. Mam na tym punkcie fioła bo raz już miałem przypadek, że mnie trochę opukali na parkingu a w domu chciałem zobaczyć kto to i jak a tu klops - nie nagrywała bo akurat wgrałem soft PL jakiegoś tu sprzedającego. Odtąd wgrywam tylko ENG. A główne zadanie tej komórki to Android Auto (bo kupiłem samochód bez wbudowanej nawigacji) i tu też nie muszę patrzeć na komórkę. W sumie nie zastanowiłem się, że biorąc bez navi będę musiał łączyć te kable ale z drugiej strony mam wrodzoną niechęć do płacenia za oprogramowanie bo te opłaty są zwykle z sufitu i zdziercze. Chyba w cenę wliczają to, że 3/4 używa piracko. Coś jak z ubezpieczeniami od kradzieży - robimy taką zrzutkę kilka tys/rok żeby mogli spokojnie kraść.

Offline spetial

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR II 2.0 '25
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Czerwca 2025, 20:18:05 »
Do pierwszej C-HR takie coś: https://www.brodit24.de/Brodit-ProClip/Toyota/C-HR/Brodit-ProClip-855288-fuer-Toyota-C-HR.html  mam i chwalę sobie, możesz nakleić na to co chcesz i jest spoko.
Zamówiłem teraz dwójkę i może pod koniec miesiąca będę miał, ale chyba uchwyt na telefon to już tam niepotrzebny co? Jakieś przemyślenia?
27.06.2019: Toyota C-HR 1.8 Team Deutschland
26.06.2025: Toyota C-HR 2.0 Lounge PHEV ADP+Panorama

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2.0 2020 OE
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Czerwca 2025, 15:33:54 »
Ogólnie temat był już poruszany w innym wątku, tu link do rozwiązania, które ja zastosowałem: https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=58037.msg838581#msg838581
Telefon zarówno klasyczny, jak i składany (obecnie używam) mieści się idealnie. Nie zasłania guzików. Przy tym rozwiązaniu można zastosować dowolny uchwyt, bo kulka jest uniwersalna. Wybrałem to miejsce z wielu względów, przede wszystkim wygody dla mnie. W niczym nie przeszkadza, kable nie walają się nigdzie, telefon się ładuje, gdy jest założony. No i nigdy nie zapomnę telefonu, bo jest niedaleko przycisku Start/Stop.
-------------------------------
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl