Autor Wątek: Automatyczne parkowanie - kamery 360  (Przeczytany 2565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
Odp: Automatyczne parkowanie - kamery 360
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Czerwca 2025, 21:54:24 »
No akurat u mnie jest wjazd prostopadle wiec sie da :) z jednej strony jest samochod sasiada a z drugiej sciana.

U mnie jest ściana/ciąg garazy... sprawdze czy jak otworze skrzydła drzi czy zobaczy "dziurę" do wiazdu...

Ja robię tak, że przejeżdżam obok otwartego garażu tak żeby przedni czujnik schował się za samochodem sąsiada a tylni dopiero co się wychylił z za ściany. Wtedy się zatrzymuje i wciskam 2 razy.  Łapie 99/100.

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Czerwca 2025, 04:50:30 »
No akurat u mnie jest wjazd prostopadle wiec sie da :) z jednej strony jest samochod sasiada a z drugiej sciana.

U mnie jest ściana/ciąg garazy... sprawdze czy jak otworze skrzydła drzi czy zobaczy "dziurę" do wiazdu...

Ja robię tak, że przejeżdżam obok otwartego garażu tak żeby przedni czujnik schował się za samochodem sąsiada a tylni dopiero co się wychylił z za ściany. Wtedy się zatrzymuje i wciskam 2 razy.  Łapie 99/100.

Z czystej ciekawosci w wolnej chwili sprawdze.

Gorzej, ze nadal nie wiem jak ten system w YC sasiadki obsluzyc i jak to powinno dzialac, bo na oko dziala zdecydowanie gorzej niz w starej Corolli.
Pozdro!

Offline lukas13

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla ts 1.8
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Czerwca 2025, 16:14:01 »
digital5
No widzisz, bo Ty używasz tego systemu w sytuacji gdzie miałeś czas na to abyś się "zestroił" . A wyobraź sobie normalny ruch
uliczny i miejsce gdzie parkujesz pierwszy raz. Jesteś strąbiony autami z tyłu które patrzą co Ty wydziwiasz.

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Czerwca 2025, 09:34:25 »
digital5
No widzisz, bo Ty używasz tego systemu w sytuacji gdzie miałeś czas na to abyś się "zestroił" . A wyobraź sobie normalny ruch
uliczny i miejsce gdzie parkujesz pierwszy raz. Jesteś strąbiony autami z tyłu które patrzą co Ty wydziwiasz.

Wlasnie wtedy ten system sprawdza sie idealnie, bo wjezdza za pierwszym razem w malutkie miejsce. Wiele razy tak robilem i uwazam, ze jest to dosc dopracowane rozwiazanie.

Offline lukas13

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla ts 1.8
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Czerwca 2025, 17:17:47 »
 To chyba mamy inne systemy, bo tam gdzie ja wjadę za pierwszym razem, to mój system robi to na 3 razy.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Czerwca 2025, 11:13:58 »
U jednych działa idealnie, u innych beznadziejnie. Może to kwestia fabrycznej kalibracji? Lub kalibracji po uszkodzeniach/naprawach auta?

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Marca 2026, 21:34:29 »
Jeżdziłem ostatnio chińczykiem z kamerami 360 (a nawet 540 :) ). To naprawdę przydatny system i szkoda, że wyleciał.
Za to parkowania nie żałuję. Korzystam generalnie ze wszystkich systemów w samochodzie - poza tym.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Marca 2026, 09:20:13 »
To tylko pokazuje jak dobrymi obserwatorami otoczenia są te chińskie auta. Użytkownik (pożyteczny ) się cieszy bo ma fajny gadżet a wywiady obcych państw też się cieszą bo mają świetny skan 3D terenu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl