Autor Wątek: Corolla 1,8 Hybdrid - pewne auto  (Przeczytany 1241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarek4445

• Początkujący
  • Samochód:: Astra G
Corolla 1,8 Hybdrid - pewne auto
« dnia: 11 Lipca 2025, 15:26:21 »
Dzień dobry,

Zastanawiam się nad zakupem Toyoty Corolli 1,8 Hybrid z programu Pewne Auto. Dostałem od handlowca protokół z weryfikacji auta. Czy na forum znalazłaby się osoba, która mogłaby na to spojrzeć i powiedzieć czy jest ok?

Pozdrawiam

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
Odp: Corolla 1,8 Hybdrid - pewne auto
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lipca 2025, 11:13:01 »
Dzień dobry,

Zastanawiam się nad zakupem Toyoty Corolli 1,8 Hybrid z programu Pewne Auto. Dostałem od handlowca protokół z weryfikacji auta. Czy na forum znalazłaby się osoba, która mogłaby na to spojrzeć i powiedzieć czy jest ok?

Pozdrawiam

Protokołu nie zweryfikuje, ale nie bardzo widze po co dealer mialby sie narazac na klopoty cos tam zmieniajac, jesli sprawa wyjdzie na jaw u innego dealera (konkuruja przeciez miedzy soba).

Moja Corolle kupowalem w ramach tego programu we Wroclawiu.

W ramach negocjacji cenowych "wydarlem" dodatkowa zmiane oleju w przekladni planetarnej (auto mialo wtedy niecale 140k przebiegu i stalo u dealera na placu juz chwile).

Mieszkam w innym miescie wiec juz lokalnie umowilem sie jeszcze na wymiane oleju silnikowego i przy okazji tego przegladu (lokalnie) okazalo sie ze tarcze z porzodu sie skonczyly.

Telefon do delaera we Wroclawiu i w ramach "Pewne auto" wymiana tarcz i klockow bez kosztu dla mnie.

Kupowalem auto w styczniu, gdy zrobilo sie cieplej okazalo sie, ze klima zupelnie nie chlodzi.
Przeglada u mnie - do wymiany skraplacz i jakis przewod wysokiego ciesnienia.

Telefen do dealera we Wrocku i w ramach "Pewne auto" naprawa calego ukladu bez kosztow dla mnie.

Z Wrocka doslali mi tez drugi kluczyk (bo sie org zgubil), za programowanie oczywiscie nie zaplacilem.

Potem pierwszy duzy preglad + dokupienie gwarancji Relax.

W miedzy czasie podjechalem do tapicera... mialem malutka dziurke w fotelu i bardzo mi wkurzala. Naprawil.... ale kilka miesiecy pozniej zorientowalem sie, ze przestalo dzialac ogrzewanie fotela (moze od tego, moze nie, nie wiem).

Wizyta u dealera i .... naprawa ogrzewania w ramach gwarancji Relaks - znow, zero dodatkkowych kosztow.

Poki co, od zakupu (mija 2 rok) poza paliwem zaplacilem za 1 duzy przeglad i 1 dodatkowa wymiane oleju tuz po zakupie.

IMHO, to co "nadplacilem" kupujac w ramach programu i u dealera zwrocilo sie z nawiazka w ramach naprawa i wymian...
Podobnie Relaks - jakies dodatkowe 200 zl... naprawa maty grzewczej w fotelu raczej kosztowalaby mnie wiecej, nawet poza ASO.
Pozdro!

Offline Krzysztofik1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris 2013 HSD
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Lipca 2025, 15:25:07 »
W miedzy czasie podjechalem do tapicera... mialem malutka dziurke w fotelu i bardzo mi wkurzala.
Dasz namiar na tego tapicera we Wrocławiu ?
Fotel skóra czy tekstylny ?

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lipca 2025, 15:39:01 »
Wersja Executive, wiec ten laczacy material ze skora.

Ale tapicer w Bytomiu nie we Wrocku. Auto tylko "u Was" kupowalem, bo bylo znacznie taniej niz na Slasku.

Za to u nas benzyna tansza xD
Pozdro!

Offline Krzysztofik1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris 2013 HSD
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lipca 2025, 16:59:28 »
Ile taka usługa kosztuje ?
Ja mam przetarcie i małą dziurkę .
Widziałem farby zaprawki na allegro i jakąś masę czy mini szpahle do łatania zaklejania pęknięć dziur .

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lipca 2025, 13:00:44 »
Ile taka usługa kosztuje ?
Ja mam przetarcie i małą dziurkę .
Widziałem farby zaprawki na allegro i jakąś masę czy mini szpahle do łatania zaklejania pęknięć dziur .

To byly jakies groszowe sprawy i 40 min... Pan wyciagnal fotel z auta, zdjal material z siedziska, (u mnie nie musial nc dodawac/szukac/sztukowac) lekko naciagnal tam gdzie mogl, przeszyl i juz. Poskladal, oddal fotel i wzystko super... tylko ogrzewanie przestalo dzialac :-).

Kolo 100 zl... moze nawet nie tyle.. Nic powazanego finansowo co warto pamietac.

Ale... dziura dziurze nie rowna.
Pozdro!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl