Dzień dobry,
Zastanawiam się nad zakupem Toyoty Corolli 1,8 Hybrid z programu Pewne Auto. Dostałem od handlowca protokół z weryfikacji auta. Czy na forum znalazłaby się osoba, która mogłaby na to spojrzeć i powiedzieć czy jest ok?
Pozdrawiam
Protokołu nie zweryfikuje, ale nie bardzo widze po co dealer mialby sie narazac na klopoty cos tam zmieniajac, jesli sprawa wyjdzie na jaw u innego dealera (konkuruja przeciez miedzy soba).
Moja Corolle kupowalem w ramach tego programu we Wroclawiu.
W ramach negocjacji cenowych "wydarlem" dodatkowa zmiane oleju w przekladni planetarnej (auto mialo wtedy niecale 140k przebiegu i stalo u dealera na placu juz chwile).
Mieszkam w innym miescie wiec juz lokalnie umowilem sie jeszcze na wymiane oleju silnikowego i przy okazji tego przegladu (lokalnie) okazalo sie ze tarcze z porzodu sie skonczyly.
Telefon do delaera we Wroclawiu i w ramach "Pewne auto" wymiana tarcz i klockow bez kosztu dla mnie.
Kupowalem auto w styczniu, gdy zrobilo sie cieplej okazalo sie, ze klima zupelnie nie chlodzi.
Przeglada u mnie - do wymiany skraplacz i jakis przewod wysokiego ciesnienia.
Telefen do dealera we Wrocku i w ramach "Pewne auto" naprawa calego ukladu bez kosztow dla mnie.
Z Wrocka doslali mi tez drugi kluczyk (bo sie org zgubil), za programowanie oczywiscie nie zaplacilem.
Potem pierwszy duzy preglad + dokupienie gwarancji Relax.
W miedzy czasie podjechalem do tapicera... mialem malutka dziurke w fotelu i bardzo mi wkurzala. Naprawil.... ale kilka miesiecy pozniej zorientowalem sie, ze przestalo dzialac ogrzewanie fotela (moze od tego, moze nie, nie wiem).
Wizyta u dealera i .... naprawa ogrzewania w ramach gwarancji Relaks - znow, zero dodatkkowych kosztow.
Poki co, od zakupu (mija 2 rok) poza paliwem zaplacilem za 1 duzy przeglad i 1 dodatkowa wymiane oleju tuz po zakupie.
IMHO, to co "nadplacilem" kupujac w ramach programu i u dealera zwrocilo sie z nawiazka w ramach naprawa i wymian...
Podobnie Relaks - jakies dodatkowe 200 zl... naprawa maty grzewczej w fotelu raczej kosztowalaby mnie wiecej, nawet poza ASO.