Witajcie,
też tak macie, że procent naładowania akumulatora pokazywany w aucie nie zgadza się z procentami w aplikacji?

Z tego co ja rozumiem to te 39% to jest tyle ile można jechać elektrycznie, czyli to co jest na wyświetlaczu oznaczone kolorem zielonym (czy tam pistacjowym hehehe), a to co jest oznaczone kolorem niebieskim jest przeznaczone tylko do jazdy w trybie hybrydowym.
Chociaż to i tak mi się nie bardzo zgadza bo aplikacja powinna pokazywać 69% ponieważ w aplikacji jest takie info, że 30% baterii zawsze zostaje i jak jest poniżej 30% to nie można używać trybu EV. Więc moim zdaniem Aplikacja pokazuje pojemność procentową całej baterii a samochód tylko to co można według niego "wyjechać" na baterii.
Inny temat to ktoś na angielskim forum pytał czy to nie przeszkadza że silnik może się nie uruchamiać dłuższy czas i ktoś w odpowiedzi też dał taką odpowiedź, przetłumaczyłem ją tutaj:
"Inżynierowie Toyoty wzięli pod uwagę prawdopodobieństwo, że silnik może być przez jakiś czas zbędny i wbudowali procedurę, w której silnik będzie się uruchamiał w celu utrzymania systemów. Może się więc okazać, że silnik będzie pracował od czasu do czasu. Model RAV ma opcję PHEV od dłuższego czasu i proces ten został przetestowany w RAV. Uważam, że po kilku miesiącach pojawi się również ostrzeżenie, aby używać silnika, ponieważ benzyna może się zepsuć, zwłaszcza E10, jeśli jest przechowywana w zbiorniku przez dłuższy czas. Dodatkowo wlewam paliwo E5, które utrzymuje się dłużej, a jeśli wybieram się w dłuższą podróż, która przekracza zasięg akumulatora hybrydowego, „oszczędzam” ładunek, korzystając z trybu hybrydowego, a następnie używam trybu EV w okolicy lokalnej. Mój przyjaciel w Devon nie ma prywatnego podjazdu, więc nie ładuję ponownie, dopóki nie wrócę do domu, więc ten proces działa dla mnie. Tak więc 1 zbiornik wystarcza mi zwykle na około 3 miesiące, a kiedy jadę do Devon, przejeżdżam przez mniej więcej zbiornik w krótkim czasie. I tak właśnie robię, ale samochód ostrzeże cię, jeśli nie używasz wystarczająco silnika. Ponadto, gdy nadejdzie zima i będziesz chciał się ogrzać, silnik i tak się uruchomi, ponieważ wbudowana pompa ciepła nie jest wystarczająca do ogrzania kabiny z zimna.
"
Ktoś coś wie na temat tego E10 z tym psuciem się, też to słyszałem z innego źródła i trochę mnie dziwi, że w Polsce przeszło to jakoś bez echa, że Was tak zrobili w uja wprowadzając te E10 i całkowicie likwidując E5, to też jak jestem w Polsce tankuję tylko 98 a nie ten ściek.